Καταζητείται επικίνδυνος συνεργός – Γάλλοι οι τρεις από τους καμικάζι

Παρίσι, Γαλλία

Συναγερμό σημαίνει η γαλλική αστυνομία δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία «επικίνδυνου» υπόπτου που διαφεύγει μετά την 11η Σεπτεμβρίου του Παρισιού. Γάλλοι είναι οι τρεις εκ των επτά καμικάζι, οι δύο κάτοικοι Βρυξελλών. Στη συνωμοσία που οργανώθηκε «από άτομα με βάση το Βέλγιο» εμπλέκονται τρία αδέλφια, περιλαμβανομένου του 26χρονου -επίσης Γάλλου- που καταζητείται.
Καταζητείται επικίνδυνος συνεργός - Γάλλοι οι τρεις από τους καμικάζι
Το Associated Press, επικαλούμενο πληροφορίες από τέσσερις γάλλους αξιωματούχους, μετέδωσε ότι ο καταζητούμενος είχε εντοπιστεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, μεταδίδεται ότι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ και άλλα δύο άτομα, το πρωί του Σαββάτου, σε μπλόκο κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Κατά τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξέτασαν την ταυτότητά του και τον άφησαν να φύγει. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι κατά το χρόνο που σημειώθηκε το λάθος, ο 26χρονος είχε ήδη ταυτοποιηθεί ως το άτομο που είχε νοικιάσει ένα μαύρο VW Polo που χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα που επιτέθηκε στο Bataclan.
Η γαλλική αστυνομία απηύθυνε την Κυριακή έκκληση για πληροφορίες για τον εντοπισμό του υπόπτου για εμπλοκή στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου Σάλαχ Αμπντεσλάμ, γεννημένου το 1985 στις Βρυξέλλες. Και αυτός διαθέτει γαλλική υπηκοότητα, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Φωτογραφία του δημοσιοποιήθηκε αργά το απόγευμα με την προειδοποίηση ότι είναι επικίνδυνος, και ζητώνται μαρτυρίες ατόμων που μπορεί να τον έχουν δει. Οι πολίτες καλούνται να μην τον πλησιάσουν, αλλά να ειδοποιήσουν τις Αρχές.