Ταμπουρωμένοι σε διαμέρισμα στο Παρίσι υπόπτοι – αναφορές για νεκρούς

Παρίσι, Γαλλία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα εκτεταμένη αστυνομική επιχειρήση στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού με στόχο διαμέρισμα στο οποίο θεωρείται ότι βρίσκεται «αριθμός υπόπτων» των αιματηρών επιθέσεων. Πυροβολισμοί και εκρήξεις κατά την πολιορκία του διαμερίσματος, αναφορές για τραυματίες.Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρίσκεται στο σημείο.Η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής να μην βγούν στο δρόμο, ενώ οι δρόμοι γύρω από το διαμέρισμα είναι γεμάτοι περιπολικά, ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων (RAID). Στρατιωτικές δυνάμεις έφτασαν μετά την έναρξη της επιχειρήσης.
Η πολιορκία στο διαμέρισμα ξεκίνησε πριν στις 06:00 (ώρα Παρισιού) και σύμφωνα με αναφορές στο Reuters, βρίσκεται «αριθμός υπόπτων». Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ότι στοστόχαστρο της επιχείρησης βρίσκεται ο Αμπαούντ, κάτι που στη συνέχεια μετέδωσε ξεχωριστά και το Reuters επικαλούμενο πηγές της εισαγγελίας.Ο Αμπαούντ, εκ Βελγίου, πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -το εάν βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα είναι ακόμη άγνωστο.Ανεπιβεβαίωτες αναφορές στη γαλλική Monde, η οποία επικαλείται την αστυνομία, μιλούν για «δύο τραυματίες ή νεκρούς», κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση. Στη συνέχεια, και το γαλλικό πρακτορείο μίλησε για έναν νεκρό.Η επιχείρηση γίνεται γύρω από διαμέρισμα πολύ κοντά στο Stade de France, το οποίο είχε γίνει στόχος των επιθέσεων με βομβιστές καμικάζι.

 Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, κάποιοι από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί BFMTV και iTele έδειξαν ερασιτεχνικό βίντεο από την επιχείρηση, ενώ μάρτυρες από την περιοχή λένε ότι ακούστηκαν διασταυρούμενα πυρά.

Μετρό και λεωφορεία δεν κινούνται σε σχεδόν ολόκληρο το Σαν Ντενί. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν και η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην βγουν στο δρόμο.

Συνολικά, τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της Παρασκευής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Reuters/ΑΠΕ