Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγγυώμαι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας

Αθήνα
Βέβαιος ότι όχι μόνο θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, αλλά και ότι θα είναι ο νικητής δηλώνει o Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος αμφισβητεί τις πληροφορίες για στήριξη του Κώστα Καραμανλή στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητώντας από όλους να βγουν και να μιλήσουν καθαρά και όχι με διαρροές.
«Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι; Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους. Όποιος έχει κάτι να πει να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ» είπε στο Mega.Kyr. Mhtsotakhs
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερωτήθηκε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ δηλαδή δεν εξασφαλίζω την ενότητα της ΝΔ».
Δεσμεύτηκε ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές «η ΝΔ θα είναι ενωμένη, διαφορετική, πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική» και τόνισε: «Εγγυώμαι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και όποιος αμφισβητεί ότι εγώ μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα να έρθει να μου το πει κατάμουτρα».
Ερωτηθείς σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η πρόσκλησή του προς τον κ. Καραμανλή να βγει και να μιλήσει ανοιχτά, αφορά όλους ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά. «Παράκληση όποιος έχει να πει κάτι να βγει να το πει ανοιχτά και δημόσια όπως κάνουν οι υποψήφιοι» υπογράμμισε, επισημαίνοντας την ανάγκη να ξεπεραστεί η εσωστρέφεια. «Αν νομίζουν διάφορα περιφερόμενα στελέχη και μηχανισμοί ότι επηρεάζουν την πραγματική κοινωνία κάνουν πολύ μεγάλο λάθος» ανέφερε.
Στο πλαίσιο της ενότητας που εγγυάται ρωτήθηκε αν αυτό θα σημαίνει και αξιοποίηση συνυποψηφίων του απάντησε «όχι κατ΄ανάγκη», εξηγώντας ότι οραματίζεται μια ΝΔ που θα λειτουργεί σε συνθήκες αξιοκρατίας, ενώ είπε ακόμη ότι είναι πιθανό να υπάρχουν αντιπρόεδροι «αλλά στα πλαίσια ενός οργανογράμματος» και όχι για να μοιραστούν θέσεις.
«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα είμαι στο δεύτερο γύρο και πολύ βέβαιος ότι θα κερδίσω» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι στον δεύτερο γύρο δεν θα ζητήσει δημόσια στήριξη από τους δύο συνυποψηφίους του που δεν θα περάσουν, αλλά από τους πολίτες που θα τους έχουν ψηφίσει.
Για το τεχνικό κομμάτι της διεξαγωγής των εκλογών την επόμενη Κυριακή, μετά και από την γενική χθεσινή πρόβα, εκτίμησε ότι όλα θα λειτουργήσουν κανονικά και ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε