Τι είπαν Τσίπρας – Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Αθήνα
Στον ενικό συνομίλησαν μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ, στην πρώτη τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η εκλογή σου κλείνει και έναν ηλικιακό κύκλο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, για να συμπληρώσει ότι μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.
1453210820859629
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η παρουσία του προέδρου της ΝΔ κλείνει και έναν κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου.

Δεσμεύτηκε πως σε ό,τι τον αφορά θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να παράσχει στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα.

«Ο νέος πολιτικός πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι προσβλέπει σε ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη διαφωνία που έχουν οι δύο πλευρές σε πολλά ζητήματα και αναγνώρισε ότι η διαφωνία θα παραμείνει.

Ωστόσο, ανέφερε ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει προσπάθεια συνεννόησης για θεσμικά ζητήματα όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία.