Καναδάς: Σκότωσε δύο αδέλφια του πριν πάει κι ανοίξει πυρ στο λύκειο (video)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 10:55

Ο έφηβος δράστης της επίθεσης στο σχολικό συγκρότημα του χωριού Λα Λος της επαρχίας Σασκάτσουαν, στον βορειοδυτικό Καναδά, σκότωσε δύο αδέλφια του πριν πάει κι ανοίξει πυρ στο λύκειο, όπου έχασε τη ζωή της μια δασκάλα που είναι κόρη του ασκούντα χρέη δημάρχου Κέβιν Ζανβιέ, γράφει η εφημερίδα Saskatoon StarPhoenix.

«Η Μαρί Ζανβιέ, μια 23χρονη δασκάλα, σκοτώθηκε από τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος προηγουμένως είχε πυροβολήσει δύο αδέλφια του», έγραψε στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο η εφημερίδα, επικαλούμενη τον πατέρα της εκπαιδευτικού. Νωρίτερα, η Μορίν Λέβι, ανώτερη αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυράενός νεαρού άνδρα και ότι πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ  8:22

Συναγερμός έχει σημάνει στον Καναδά μετά από πληροφορίες ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν σε σχολείο στην περιοχή Σασκάτσουαν. Δυστυχώς η είδηση επιβεβαιώθηκε και τα τοπικά μέσα μεταδίδουν πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το καναδικό δίκτυο CBC, πυροβολισμοί ακούστηκαν στο σχολείο “La Loche Community”, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ιστοσελίδα του σχολείου στο Facebook.

Ένας μαθητής του σχολείου μιλώντας στο δίκτυο CBC ανέφερε ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς, ενώ μία νοσοκόμα που εργάζεται σε κοντινό νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι έφτασαν στο νοσοκομείο πολλοί τραυματίες από σφαίρες, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό.

Ο μαθητής Noel Desjarlais που μίλησε στο CBC δήλωσε πως άκουγε πολλά ουρλιαχτά μέσα στο σχολείο όταν ακούστηκαν 6 ή 7 πυροβολισμοί. Όπως δηλώνει ο ίδιος έτρεξε έξω από το κτίριο και θεωρεί πως μετά υπήρξαν κι άλλοι πυροβολισμοί.

Όπως μετέδωσαν λίγη ώρα αργότερα τα τοπικά μέσα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους πυροβολισμούς, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης φέρεται να είναι ένας μαθητής του σχολείου που ήδη κρατείται.

https://youtu.be/tDWDd1xxb3A