Ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Πάρκο της Αστόριας για την Ομογένεια!

Νέα Υόρκη.- Το όνειρο πολλών Ελληνόπουλων της Αστόριας, μαζί και των γονιών τους, να αποκτήσουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Ομογένειας γήπεδο, μπορεί να γίνει φέτος πραγματικότητα. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του δημοτικού συμβούλου της Αστόριας, Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανικών Ιδιοκτητών Ακινήτων, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του για την αξιοποίηση των χώρων του Astoria Park.

«Τα παιδιά μας στην Αστόρια χρειάζονται ένα γήπεδο. Κοιτάξαμε διάφορες περιοχές του Κουίνς, όπου υπάρχουν 10 τέτοια πάρκα με γήπεδα. Αντιθέτως στο πάρκο της Αστόριας το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση για να χρησιμοποιηθεί από παιδικές ποδοσφαιρικές ομάδες».

Από τις επαφές που είχε με τους υπεύθυνες του τμήματος πάρκων, προκύπτει ότι για την κατασκευή του γηπέδου που βρίσκεται στη μέση των διαδρόμων, με χορτοτάπητα και σύστημα αποστράγγισης των υδάτων, θα απαιτηθεί ποσό 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα στο σχέδιο περιλαμβάνεται η κατασκευή/επισκευή των μονοπατιών και η επισκευή των αποδυτηρίων της πισίνας, για να χρησιμοποιούνται και από τους ποδοσφαιριστές.

«Θα απαιτηθεί για τα επόμενα πέντε χρόνια μία επένδυση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία χρειαζόμαστε γιατί το Πάρκο της Αστόριας δεν παίρνει το μερίδιο που του αναλογεί. Χρειαζόμαστε ένα πάρκο και χώρους άθλησης αντάξιο της περιοχής και της νεολαίας μας», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης.

Παράλληλα κάλεσε την κοινότητα να στηρίξει το έργα και να ασκήσει πιέσεις, γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι εισηγήθηκαν χώρους όπως το Νησί Ράνταλ και τον Αγιο Μιχαήλ, που δεν εξυπηρετούν για πολλούς λόγους.

Για την εξασφάλιση των κονδυλίων, πέραν των δημοτικών κονδυλίων, θα επιζητηθεί και η συνδρομή επιχειρηματιών.

Ο παριστάμενος πρόεδρος των Παιδικών Ομάδων «Ελευθέρια – Παγκύπριος», Νίκος Τζιάζας, ευχαρίστησε το δημοτικό σύμβουλο για το ενδιαφέρον του. Και υπενθύμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι παιδικές ομάδες, κρατώντας τα παιδιά μακριά από τους δρόμους και τις κακές συναναστροφές και διδάσκοντάς τα την ευγενική άμιλλα, την πειθαρχία, τον αθλητισμό και την υγιεινή ζωή.

Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Κίτσιο και τον επίτιμο πρόεδρο, Γιώργο Αλεξίου.

Ο διοικητής του 114ου Αστυνομικού Τμήματος, Κάπτεν Πίτερ Φόρτουν, ενημέρωσε τους Ελληνοαμερικανούς Ιδιοκτήτες για τα θετικά στοιχεία τη χρονιά που πέρασε, σε σχέση με την εγκληματικότητα που μειώθηκε συνολικά κατά 15%. Μείωση 17% στους βιασμούς και 30% σε διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων.

«Η δουλειά που κάνουμε αρχίζει να αποδίδει καρπούς, χάρη στους αστυνομικούς του τμήματος και τη συνεργασία μας με την κοινότητα», είπε ο Κάπτεν Φόρτουν, που άκουσε συγκεκριμένα θέματα από παριστάμενους ομογενείς. Ο Ντίνος Ράλλης έθεσε το ζήτημα των «πράσινων» ταξί που καταλαμβάνουν όλους τους χώρους στάθμευσης, δημιουργώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα σε ορισμένα σημεία της Αστόριας.

Ο κ. Κωνσταντινίδης συνεχάρη τους αστυνομικούς για το έργο τους και αναφέρθηκε σε δύο ακόμη τοπικά ζητήματα. Το πρώτο, αφορά την διαλεύκανση ενός μυστηρίου δεκαετιών, της κακοσμίας στη Βόρεια Αστόρια, ορισμένες ημέρες και ιδίως μετά από ισχυρή βροχή. Το πρόβλημα σχετίζεται με την επεξεργασία των λυμάτων και χάρη σε έργα που γίνονται, δαπάνης 33 εκατομμυρίων, μετά τον Ιούνιο θα εξαλειφθεί.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν έργα ύψους 20 εκατομμυρίων για την επιδιόρθωση του συστήματος αποχέτευσης (υπόνομοι) που μετά από δυνατή βροχή ξεχειλίζουν και ρίχνουν απόβλητα στο ποτάμι, ή στον κόλπο του Φλάσινγκ, μολύνοντάς τα. Τα έργα θα χρειαστούν ορισμένα χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Στην συνέλευση επίσης μίλησε ο ορκωτός λογιστής Κυριάκος Σκεύας, CPA, για φορολογικά ζητήματα.

Πηγή:Greeknewsonline.com