Ταξίδια με ασφάλεια στην εγκυμοσύνη

Ένα ταξίδι με οποιοδήποτε μέσο έχει ιδιαιτερότητες για μια έγκυο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση και την ασφαλή έκβασή του. Μάθετε λεπτομέρειες…

  • Το πρώτο και κυριότερο είναι να ανάψει ο γιατρός σας το πράσινο φως ότι μπορείτε να ταξιδέψετε και με ποιες προϋποθέσεις. Σε γενικές γραμμές, έχει να κάνει με το στάδιο της εγκυμοσύνης που διανύετε, αν μέχρι τότε έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές, το μέσο με το οποίο σκοπεύετε να ταξιδέψετε, καθώς και την απόσταση του προορισμού σας.
  • Εξίσου απαραίτητο είναι να έχετε ολοκληρώσει τις εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες για τη συγκεκριμένη περίοδο. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι δυνατόν να εκκρεμούν επισκέψεις στο γιατρό σας και να τις αμελήσετε για χάρη της αναψυχής!
  • Φτιάξτε πολύ έγκαιρα μια λίστα με όσα πρέπει απαραίτητα να έχετε μαζί σας. Δεν αναφερόμαστε τόσο σε ρούχα, παπούτσια κτλ, όσο σε αυτά που θα φανούν χρήσιμα αναφορικά με την εγκυμοσύνη σας όπως, για παράδειγμα, το ιστορικό των εξετάσεων που έχετε μέχρι σήμερα υποβληθεί.
  • Ένα από τα βασικά κριτήρια στην επιλογή προορισμού και καταλύματος είναι να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε κάποια κλινική ή έστω ιατρείο.
  • Αν ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, αποφύγετε διαδρομές με κακό οδικό δίκτυο, συνεχείς στροφές, ενώ μεγάλη προσοχή απαιτείται και με τις απότομες αυξομειώσεις στην ταχύτητα. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να κάνετε συχνές στάσεις και να κατεβαίνετε για να ξεμουδιάζετε.