Ειρηνοδίκης της Βικτώριας η Άντρια Τσαλαμανδρή

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Η Άντρια Τσαλαμανδρή σε λίγα λεπτά θα ορκιζόταν Ειρηνοδίκης της Βικτώριας.

Ο σύζυγος της δικαστή, Γιώργος, τα δύο παιδιά της, στενοί συγγενείς και φίλοι και δεκάδες συνάδελφοι, αλλά και η «αφρόκρεμα» του νομικού κόσμου της Βικτώριας, καλωσόρισαν την κ. Τσαλαμανδρή στα νέα της καθήκοντα.

Ιστορίες από την πολύχρονη καριέρα της και αφηγήσεις από περιστατικά που σημάδεψαν την ζωή της, «γέμισαν» την αίθουσα του Ειρηνοδικείου.

pajudge4

Στο έργο της αναφέρθηκαν ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βικτώριας (Law Institute of Victoria), Στίβεν Σαπουντζής, που και αυτός πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του, όπως και η αντιπρόεδρος του άλλου κορυφαίου νομικού σώματος της Βικτώριας, του Δικηγορικού Συλλόγου, Jennifer J Batrouney.

Η κ. Τσαλαμανδρή ολοκλήρωσε τις Νομικές Σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Monash και έχει εμπειρία πάνω από είκοσι χρόνια. Πριν τον διορισμό της, ήταν επικεφαλής του Τμήματος Τραυματισμών του δικηγορικού γραφείου «Adviceline», θυγατρικήε της μεγάλης εταιρίας, «Holding Redlich».

Έχει εργαστεί για να κατοχυρώσει δικαιώματα της «Χαμένης Γενιάς», δηλαδή των παιδιών των ιθαγενών που για πέντε δεκαετίες απομακρύνονταν βίαια από τις οικογένειές τους, ως αποτέλεσμα των διαφόρων κυβερνητικών πολιτικών. Η νομικός έχει υπηρετήσει επίσης και στο Ίδρυμα «Castan Centre» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Ειρηνοδικείο της Βικτώριας δικάζει υποθέσεις που αφορούν το Ποινικό Δίκαιο, εκτός από φόνους, ανθρωποκτονίες και απάτες.

Πηγή:neoskosmos.com