Συνάντηση Δημοσχάκη με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Βαυαρίας

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες, 22/2, στο Μόναχο και στο Υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρικής Κυβέρνησης ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Τάσος Δημοσχάκης, με τον Αρχηγό Αστυνομίας της Βαυαρίας Στρατηγό Wilhelm Schmidbauer.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία στην Βαυαρία, καθώς και για τις πολιτικές που εφαρμόζει στα πλαίσια της Αντεγκληματικής Σχεδίασης σε επίπεδο κράτους. Ζήτησε, επιπροσθέτως, να ενημερωθεί και για τυχόν προβλήματα και εν γένει θέματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι Έλληνες πολίτες της Βαυαρίας.

IMG_0672-e1456219155490

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Τάσος Δημοσχάκης (δεξιά) με τον Αρχηγό Αστυνομίας της Βαυαρίας Στρατηγό Wilhelm Schmidbauer.

Με τη σειρά του, ενημέρωσε τον Στρατηγό για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και για την Εκλογική του Περιφέρεια του Έβρου, η οποία έχει να αντιμετωπίσει συσσωρευμένα προβλήματα (πλημμύρες, ζωονόσοι κλπ.), στα οποία προστίθεται και το άκρως ανησυχητικό προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο αντιμετωπίζεται ως ενιαίο και για αυτό έχουμε οδηγηθεί σήμερα σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Ειδικά για το τελευταίο, ζητήθηκε να ενημερωθεί ο αρμόδιος Υπουργός πως, ακόμα κι αν έγιναν λάθη και παραλείψεις, η αλληλεγγύη και η συνοχή της Ε.Ε. δεν πρέπει να τεθούν εν αμφιβόλω. Υπενθύμισε, δε, πως τα νησιά και τα παράλια του Αιγαίου αποτελούν σύνορα της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και μοναδικούς προορισμούς για όλους τους Ευρωπαίους, για αυτό και τώρα που έχουν την ανάγκη της προστασίας των Εταίρων μας δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν.