Μελβούρνη. Χωρίς τη στολή της είναι μια κλασική Ελληνοπούλα της παροικίας της Μελβούρνης. Η Kathy Kiryakos γεννήθηκε και μεγάλωσε στο (ελληνόφωνο) Oakleigh, πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στο Oakleigh Grammar και μιλά και γράφει άνετα την ελληνική γλώσσα.

Είναι το νεώτερο μέλος της οικογένειάς της, αλλά και το πρώτο που έφυγε από το σπίτι, ανακαλύπτοντας μια καινούργια “οικογένεια”.

pakiryakos

Η Κάθι Κυριάκος.

Από το 2013, η Κάθι είναι μέλος της μεγάλης “οικογένειας” του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας. Είχε δει τη διαφήμιση σε μια εφημερίδα. Αρχικά, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις Επιχειρήσεις και κατόπιν συμπλήρωσε την αίτησή της για να γίνει μέλος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σήμερα βρίσκεται σε αποστολή στο πολεμικό πλοίο “Darwin” το οποίο βρίσκεται σε αποστολή στα ταραγμένα νερά της ανατολικής Μεσογείου.

“Το προσωπικό του πλοίου είναι πολύ κοντά το ένα μέλος με το άλλο και ο ένας φροντίζει τον άλλο” λέει η νεαρή συμπάροικος, σε αφιέρωμα που έκανε το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας για το “Darwin”.

“Έχω κάνει πολλούς φίλους εδώ. Αν και λείπω από την οικογένειά μου, ωστόσο είναι πολύ περήφανη για μένα” εξομολογείται η Κάθι.

Εργάζεται στο μητρώο του πλοίου και είναι υπεύθυνη για θέματα που αφορούν το προσωπικό και τη διοίκησή του. Είναι, επίσης, μέλος της Ιατρικής Ομάδας Επειγόντων.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ταξιδέψει σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, στην Ινδία και το Μπαχρέιν.

Προτεραιότητα του “Darwin” είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την πρόληψη της πειρατείας, την ενθάρρυνση της συνεργασίας των εθνών και τη δημιουργία ενός ασφαλούς θαλάσσιου περιβάλλοντος.

πηγή:neoskosmos.com

Print Friendly, PDF & Email