Οι “σειρήνες” του Βερολίνου δεν πτοούν την κυβέρνηση…

Αθήνα.- Οι σειρήνες που ηχούν από τα γνωστά κέντρα πλησίον του Βερολίνου, δεν τρομάζουν την κυβέρνηση η οποία και προετοιμάζεται πυρετωδώς προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, να εμφανιστεί με όλα τα προαπαιτούμενα ψηφισμένα στο Εurogroupτης Τρίτης.

Οι διαρροές από τις Βρυξέλλες, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οδήγησε αρκετούς σε… δεύτερες σκέψεις για εμπλοκή, κάτι που όμως διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το Μαξίμου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, δεν υπάρχει κανένα πισωγύρισμα και όλα βαίνουν καλώς. Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες. Οι τελευταίες οι οποίες θα διευθετηθούν άμεσα, το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα, σε αυτό θα κατατεθεί ο“κόφτης” ως τροπολογία και το Σαββατοκύριακο θα ψηφιστούν τα νέα, σκληρά μέτρα στη Βουλή. Το επόμενο βήμα θα είναι η έγκριση της δόσης που θα προσφέρει το φιλί της ζωής στην ελληνική οικονομία, καθώς μεγάλο μέρος της θα κατευθυνθεί προς την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει την αισιοδοξία του και για το ζήτημα χρέους. Παρά τις υπαρκτές αντιθέσεις ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, η κυβέρνηση λαμβάνει αισιόδοξα μηνύματα από Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, πως αυτές θα ξεπεραστούν και έτσι θα καταστεί δυνατή η χάραξη ενός οδικού χάρτη πάνω στον οποίο θα στηριχτεί η Αθήνα τους επόμενους μήνες για μια συνολική λύση.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στην Αθήνα, η κυβέρνηση μέσω του Ευκλείδη Τσακαλώτου, θα προχωρήσει στο καθιερωμένο μασάζ προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάποια διαφοροποίηση, ο υπουργός οικονομικών θα τους ενημερώσει αναλυτικά για το πολυνομοσχέδιο.

πηγή:newpost.gr