O Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για άρση κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Μόσχα, Ρωσία.- Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την άρση των κυρώσεων της Ρωσίας κατά της Τουρκίας, αναφέρει το πρακτορείο Sputnik.

O Πούτιν ανέθεσε, επίσης, στη ρωσική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την άρση της απαγόρευσης των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ήρθησαν οι κυρώσεις που αφορούσαν την πώληση τουριστικών πακέτων στην Τουρκία.

Ο ρώσος πρόεδρος έδωσε, επίσης, εντολή στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε συνομιλίες με τις τουρκικές αρχές σχετικά με τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι μέτρα για την άρση των κυρώσεων στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου θα ληφθούν ανάλογα με τα αποτελέσματα των συνομιλιών Μόσχας – Άγκυρας.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα συναντήσει τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Κίνα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

«Είχαμε μία χρήσιμη συζήτηση τηλεφωνικά» είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να έχουν πιο ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Χανγκζού της Κίνας, τον Σεπτέμβριο.

Ως πρώτο βήμα, η Τουρκία και η Ρωσία θα λάβουν μέτρα στον τομέα του τουρισμού, δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να αναθερμάνουν τις διμερείς σχέσεις και να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.

Newsroom ΔΟΛ