Μία και μοναδική βουλευτής του ΝΧΤ στο Κοινοβούλιο

Οι ελπίδες του ομογενή γερουσιαστή και αρχηγού του κόμματος Nick Xenophon Team, Νίκου Ξενοφώντα για την κατάκτηση και δεύτερης έδρας στην Κάτω Βουλή εξανεμίζονται. Μετά και την καταμέτρηση μεγάλου αριθμού επιστολικών ψήφων της έδρας Grey της Ν. Αυστραλίας, το Φιλελεύθερο Κόμμα κατάφερε να εξασφαλίσει καθαρό προβάδισμα. Με καταμετρημένο το 82% των ψήφων στην έδρα Grey, ο υποψήφιος του Φιλελεύθερου Κόμματος συγκεντρώνει μετά την κατανομή και των δεύτερων προτιμήσεων, ποσοστό 52,6%, ενώ η υποψήφια του NXT το 47,4%.

αρχείο λήψης (48)

Εντούτοις, ο ρόλος του Νίκου Ξενοφώντα ως καθοριστικού παράγοντα, αφενός, για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης και, αφετέρου, για την ψήφιση νομοσχεδίων ακόμα και αν ο Συνασπισμός καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, παραμένει ως έχει.

Το κόμμα του ομογενή έχει καταφέρει ήδη να εξασφαλίσει δύο εκπροσώπους του στην Γερουσία, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει μία ακόμα έδρα στην Άνω Βουλή. Οι επιλογές του Νίκου Ξενοφώντα για το ποια παράταξη θα αποφασίσει και στηρίξει και ποια νομοσχέδια αναμένεται όχι απλά να καθορίσουν το μέλλον της επόμενης κυβέρνησης αλλά και την διαμόρφωση της πολιτικής της.