Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο – Πληροφορίες για νεκρούς

Τρόμος στο Μόναχο της Γερμανίας και παγκόσμιο σοκ, μετά από νέο μακελειό στην καρδιά της πόλης, στο εμπορικό κέντρο, Olympia-Einkaufszentrum (ΟΕΖ) στη συνοικία Μόοζαχ της Βαυαρίας.

Τρεις τουλάχιστον ένοπλοι, άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, σε ώρα αιχμής για το εμπορικό κέντρο, Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 15 θύματα. Οι δράστες διαφεύγουν ως αυτή την ώρα με την αστυνομία της Γερμανίας να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους.

21:48: Πληροφορίες της Bild: Αυτοκτόνησε ένας από τους ένοπλους δράστες
21:32: Σε εξέλιξη συνάντηση της Βαυαρικής κρατικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης

21:30: Γενικό κάλεσμα απευθύνθηκε σε γιατρούς και νοσοκόμες να κατευθυνθούν σε νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί τραυματίες.

21:25: Η Lynn Stein, η οποία εργαζόταν σε ένα από τα καταστήματα μέσα στο εμπορικό κέντρο δήλωσε  στο CNN ότι μια γυναίκα της είπε ότι είδε έναν κουκουλοφόρο ντυμένο στα μαύρα και οπλισμένο να τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο.

21:20: Διεθνή ΜΜΕ: Πολλαπλές ήταν οι επιθέσεις στο κέντρο του Μονάχου – Εκτός από το εμπορικό κέντρο, σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας και σε άλλη περιοχή στο κέντρο. Ορισμένοι διατυπώνουν φόβους ότι πρόκειται μέχρι και για τετραπλή επίθεση.

20:59: Αστυνομία Μονάχου: Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν τρεις ενόπλους

20:50 Μέσω Twitter, η αστυνομία τονίζει πως δεν ξέρει πού βρίσκονται οι δράστες, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τα δημόσια μέρη.

20:40: Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Γερμανία μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, προειδοποιώντας τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γερμανικών αρχών.

20:38: Δεν ήταν ένας ο δράστης

«Περισσότεροι δράστες» επιχειρούν στο Μόναχο, εκτιμά η αστυνομία της γερμανικής πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N24, ότι εμπλέκονται στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε σε εμπορικό κέντρο, στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου.

20:35: Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας κατευθύνεται προς το Μόναχο Joachim Herrmann, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

20:25: Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πυροβολισμοί και σε άλλο σημείο στο κέντρο του Μονάχου

20:19 Στο σημείο έχουν σπεύσει οι ειδικές δυνάμεις

20:18 Ολα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν σταματήσει την λειτουργία τους

20:15 Υπάλληλοι καταστημάτων έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο εμπορικό κέντρο και κρύβονται σε διάφορα σημεία.

20:14 Οι γερμανικές Αρχές επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν πολλά θύματα, ενώ το Euronews κάνει λόγο για 20 νεκρούς και περίπου 40 τραυματίες.

20:12: Μέχρι αυτήν την ώρα υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα με το τοπικό Muencher Abendzeitung, 15 άτομα έχουν σκοτωθεί στο κέντρο, ενώ το γερμανικό κανάλι NTV κατεβάζει τον αριθμό τους στους δέκα. Για έναν νεκρό και 10 τραυματίες μιλά το AFP.

20:06: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά τους πυροβολισμούς ο ύποπτος κατευθύνθηκε προς το μετρό αναφέρει το RT επικαλούμενο το γερμανικό δίκτυο BR24.

19:58: Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο δράστης κατόρθωσε να ξεφύγει, πιθανόν μέσω του μετρό.

19:56: Σύμφωνα με το AFP η γερμανική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ως τώρα 1 νεκρό και 10 τραυματίες.

19:55: Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως «έχουμε πρόβλημα».

19:44: Φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα από «μοναχικό λύκο» τζιχαντιστών

19:34: Οι αρχές καλούν του πολίτες να παραμείνουν μακριά από το εμπορικό κέντρο, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη.

 

Οι γερμανικές αρχές βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού μετά την επίθεση εφήβου με τσεκούρι και μαχαίρι σε επιβάτες τρένου στη βόρεια Βαυαρία, τη Δευτέρα.

 

 

 Πηγή iefimerida.gr