Εκδήλωση στο Ρωσικό Ναύσταθμο με επετειακό χαρακτήρα

Πόρος.- Ένα μεγάλο ταξίδι στην ιστορία πραγματοποιείται στον Πόρο, στο νησί όπου τα τελευταία χρόνια ο «αέρας» πολιτισμού γίνεται ολοένα και πιο δυνατός. Καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες αναδεικνύουν σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος επιβεβαιώνοντας τον διδακτικό χαρακτήρα της τέχνης.

Για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί τριήμερη εκδήλωση, στο τέλος Αυγούστου, με επετειακό χαρακτήρα. Όπως υπογραμμίζει στο in.gr ο δήμαρχος Πόρου, Ιωάννης Δημητριάδης, η δράση θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές.

Πηγή έμπνευσης της πρωτοβουλίας η ιστορία και συγκεκριμένα το γεγονός ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας βρισκόταν στον Πόρο, το 1830, μαζί με τους πρέσβεις των Μεγάλων Δυνάμεων όταν καθορίστηκαν τα πρώτα σύνορα του ελληνικού κράτους.

Για τρεις ημέρες, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, οι κάτοικοι και επισκέπτες του Πόρου θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες από εκδηλώσεις με ιστορικό, αλλά και πιο ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Τα δρώμενα που εντάσσονται στην εκδήλωση απευθύνονται και σε νεότερες ηλικίες που καλούνται να συμμετάσχουν σε έναν διαφορετικό εορτασμό.

Μεγάλη εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου στον Ρωσικό Ναύσταθμο, όπου αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Μανώλης Μητσιάς. Ο γραφικός όρμος, αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, θα αξιοποιηθεί μετά από πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού στο τέλος Αυγούστου στον Πόρο, θα υπάρξουν παράλληλες δραστηριότητες, νεανικό πρόγραμμα και πάρτι με έθνικ μουσική.