Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και απαίδευτοι πολιτικοί.

Προφανώς η κοινωνική και θεσμική κρίση αποτυπώνεται και στους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος.Για πολλά χρόνια αγνοήσαμε επιδεικτικά τις αρχές και τις αξίες που σφυρηλατούν το ανθρώπινο ήθος και διαμορφώνουν τους καλούς καγαθούς πολίτες,έτοιμους να αντιμετωπίσουν συνειδητά και τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Πάντοτε τα μέτρα των αξιών της Δημοκρατίας ήταν το πνεύμα και η αρετή και όχι οι καταθέσεις στην τράπεζα,οι σχέσεις αίματος με τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος ή ο πολιτικός αριβισμός ή αλλιώς η πολιτική κολοτούμπα ως προϋπόθεση εκπροσώπησης ενός λαού,που εξαιτίας έλλειψης συλλογικού οράματος μαγευόταν από τα καθρεπτάκια που του έδειχαν οι πολιτικοί του ταγοί για να υφαρπάζουν κάθε φορά την ψήφο του.
Σήμερα λοιπόν μέσα σ’αυτό το σκηνικό της κατάρρευσης,για να επιβεβαιωθεί πως “δρυός πεσούσης,πας ανήρ ξυλεύεται”,ο κάθε άσχετος,ανιστόρητος και αγράμματος “πολιτικός” μπορεί να λέει όποια βλακεία θέλει,χωρίς να ντρέπεται γιατί απλά δεν έχει συνείδηση της βλακείας του. Δε γνωρίζει ούτε καν κατά πού πέφτει η Μακεδονία,ποια είναι η ιστορία της,με ποιές θυσίες προέκυψε το σημερινό ελληνικό κράτος,ποιες ήταν οι τραγικές συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής,πόσοι και πώς πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι στα παράλια της Μικρασίας,εξαιτίας μιας γενιάς αφρόνων πολιτικών και στρατιωτικών ανάξιων του γένους.
Μην απορείτε λοιπόν σε ό,τι και αν ακούσετε πλέον από τους σημερινούς εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος.Είναι οι κραυγές απλώς ανθρώπων που δεν μπορούν να εκφράσουν ορθό λόγο,επειδή δεν έχουν λόγο.