Την Παρασκευή η νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Αθήνα.- Ολοκληρώθηκε μετά από πέντε ώρες η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Τετάρτη, για το ζήτημα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Η επόμενη διάσκεψη, έχει ορισθεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου για την ερχόμενη Παρασκευή.

Στις δυο διασκέψεις συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, θα συμμετέχουν τρεις αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Σε υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε πριν από λίγο , μετά από σχεδόν 5 ώρες , η πρώτη διάσκεψη των δικαστών της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών , η οποία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με αντικείμενο κατ’ αρχήν το παραδεκτό ή μη των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών για το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Το νομικό αυτό θέμα αφορά δηλαδή αν θα είναι κατά νόμον βάσιμες οι προσφυγές και θα αποτελέσει ουσιαστικά το προπομπό για την εξέλιξη της υπόθεσης. Αν ξεπεραστεί τότε οι δικαστές θα μπουν στην ουσία.