Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του Tσέσνα

Αθήνα.– Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του Tσέσνα που κατέπεσε χθες στα Καλάβρυτα, καθώς σήμερα το μεσημέρι οι άνδρες των σωστικών συνεργείων τους βρήκαν νεκρούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Ε”, ο 32χρονος Σωτήρης Αντωνόπουλος, ο αδικοχαμένος πιλότος του αεροσκάφους, είχε λάβει μέρος σε ιδιαίτερα δύσκολες αποστολές διάσωσης και ήταν έμπειρος πιλότος.

“Ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και από μικρός ήθελε να ασχολείται με τα αεροπλάνα” είπε ο θείος του αδικοχαμένου πιλότου που μίλησε στην εκπομπή “Τατιάνα live”

ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό αεροπλάνου τυπου Τσέσνα με δύο επιβαίνοντες (εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο), βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ενώ εκτελούσε πτήση.

Το μονοκινητήριο αερολέσχης απογειώθηκε από τα Μέγαρα, με προορισμό τα Καλάβρυτα και προγραμματισμένη επιστροφή στα Μέγαρα.

Από τις 18:31 θεωρείται αγνοούμενο ενώ στις 17:15 ήταν η τελευταία του επαφή με το κέντρο ελέγχου Ανδραβίδας.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους παίρνουν μέρος ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι και ένα αεροσκάφος C 130, που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου.

Σύμφωνα με πληροφρίες, στις έρευνες συμμετέχει και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.