Το παρασκήνιο της εκλογής νέων μελών Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα.- Ηχηρό μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα -το δεύτερο σε μία εβδομάδα- απέστειλε το κόμμα, με την εκλογή των νέων μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δεν υπερψήφισε την Ολγα Γεροβασίλη και τον Αριστείδη Μπαλτά, δύο πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στην πρόταση με τα 11 ονόματα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά υπερψηφίστηκαν και εξελέγησαν το πρόσωπα που προτάθηκαν από μέλη της Κ.Ε και ήταν εκτός προεδρικής πρότασης: Η Φωτεινή Βάκη και η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Έτσι θα υπάρχει το αξιοπερίεργο η κυβερνητική εκπρόσωπος, να μην μετέχει ως εκλεγμένη -αλλά ex officio- του κυβερνητικο-κομματικού οργάνου που θα συζητά και θα αναλύει τις πολιτικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχική του πρόταση είχε -σύμφωνα με πληροφορίες- περιλάβει τον Πάνο Σκουρλέτη αλλά και το Θοδωρή Δριτσα. Ωστόσο η ποσόστωση για τις γυναίκες οδήγησε τον πρόεδρο να θέσει εκτός πρότασης τους δύο υπουργούς.

Μάλιστα όταν από άλλους συνέδρους (Ρήγος-Γολέμης) προτάθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουγός Ενέργειας αρνήθηκε, προφανώς ενοχλημένος επειδη ήταν εκτός προεδρικής πρότασης.
Αποτελεί η μη εκλογή Γεροβασίλη απάντηση του οργάνου στο «κόψιμο» Σκουρλέτη; Αν και δε μπορεί να το υποστηρίξει κανείς με βεβαιότητα, η επιβράβευση του συνεδρίου στον Πάνο Σκουρλέτη με την 6η θέση στην ψηφοφορία για την Κ.Ε, δείχνει ότι μάλλον ήταν αντίστοιχη με τη βούληση της κομματικής βάσης η εξαίρεσή του από την προεδρική πρόταση για την Π.Γ.
Η αποστασιοποίηση Σκουρλέτη επιβεβαιώθηκε και από τις αναφορές του σε συζήτηση με δημοσιογράφους, ότι σε περίπτωση που του αφαιρεθούν -κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό- οι αρμοδιότητες για την ενέργεια, δε θα είχε κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στα βουλευτικά του καθήκοντα…

Πηγή:  iefimerida.gr