Αλλαγές διαφαίνονται στον χάρτη των επιδομάτων μετά τη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Αθήνα.– Περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης εξέτασαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργος Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς και ο αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδιαγια θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι όπου υπάρχουν επικαλύψεις κοινωνικών επιδομάτων με το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, τα επιδόματα αυτά δε χρειάζεται να παραμείνουν διευκρινίζοντας ότι δε θα πειραχθούν επιδόματα ειδικών κατηγοριών όπως αναπηρικά και οικογενειακά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης ήταν κατηγορηματικός ότι το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης είναι διασφαλισμένο στον προϋπολογισμό του 2017 και φτάνει τα 105 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, βρέθηκε στο επίκεντρο η εξοικονόμηση των 400 εκ ευρώ, που προβλέπει το μνημόνιο για φέτος από το σκέλος των αμυντικών δαπανών και των 118 εκ. ευρώ, που προβλέπονται από το διετές πάγωμα των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια.

Οι συσκέψεις εντάσσονται στην προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, στο οποίο η Ελλάδα θα βρίσκεται τρίτο θέμα συζήτησης στην ατζέντα.