Αποκάλυψη βόμβα στην Τουρκία – Πληρωνόταν από το κόμμα του Ερντογάν ο αστυνομικός δολοφόνος

Άγκυρα.- Μία αποκάλυψη που θα προκαλέσει συζητήσεις έκανε η τουρκική ιστοσελίδα turkishminute.com, σχετικά με τον δολοφόνο του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας, ο Mevlüt Mert Altıntaş, ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Ρώσο Πρέσβη πληρωνόταν από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Η ιστοσελίδα επικαλείται τις πληροφορίες της aktifhaber, σύμφωνα με τις οποίες ο Altıntaş προσλήφθηκε στην αστυνομία το 2014, μέσω του ΑΚΡ.

590_9fbf87b8dfe413df1fa1dccde8ebad23

Όπως αναφέρει το militaire.gr, το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Altıntaş είχε λάβει πάνω από 30 μισθούς τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Αν και η τουρκική κυβέρνηση επιμένει να υποστηρίζει ότι ο Altıntaş συνδέεται με το κίνημα Γκιουλέν, το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι ο αστυνομικός-δολοφόνος είχε παρακολουθήσει τα κηρύγματα των Nurettin Yıldız, ένθερμου υποστηρικτή του προέδρου Ερντογάν.

Η Hamidiye Altıntaş, μητέρα του αστυνομικού Mevlüt Altıntaş, αρνήθηκε όσα φιλοκυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυρίζονται περί σχέσεων του γιου της με το κίνημα Γκιουλέν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Mevlüt Mert Altıntaş είχε συμμετοχή σε αποστολές μέτρων ασφάλειας του Ερντογάν, τουλάχιστον οκτώ φορές μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Πηγή: militaire.gr