Γεννήθηκε επί τουρκοκρατίας και πέθανε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ρόδος.- Έζησε τη νεότερη ιστορία της χώρας και απέκτησε μια μεγάλη και ευτυχισμένη οικογένεια. Πέθανε ένας από τους γηραιότερους Έλληνες…

Γεννήθηκε στη Ρόδο πριν από 105 χρόνια επί τουρκοκρατίας. Έζησε, μεγάλωσε και βίωσε στη συνέχεια την Ιταλική κατοχή. Πέθανε σήμερα σε ηλικία 105 ετών, έχοντας ζήσει μια δύσκολη αλλά όμορφη ζωή και αφήνοντας πίσω του μια υπέροχη οικογένεια. Στην τελευταία του συνέντευξη στην εφημερίδα «Ροδιακή» τον Απρίλιο του 2013 είχε μιλήσει για τον ίδιο, τις δυσκολίες της ζωής, τον αγώνα που έδωσε και το πώς μπόρεσε να φτιάξει τη ζωή του οικονομικά τρεις φορές που καταστράφηκε εξαιτίας των συγκυριών που τότε επικρατούσαν.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος του Ιωάννη και της Αικατερίνης γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1912. Λίγες εβδομάδες δηλαδή πριν την απόβαση των Ιταλών στο νησί. Έζησε τον όλεθρο από δύο παγκοσμίους πολέμους. Στη συνέντευξή του στη «Ροδιακή» μίλησε για όλα και έμμεσα είχε υπογραμμίσει ότι τον θάνατο δεν το φοβάται λέγοντας το εξής: «Οσάκις πάω στο κρεβάτι, θα κάνω το σταυρό μου, θα δείξω το Θεό με το δάχτυλό και θα πω «όποτε θέλει ας με πάρει, εγώ είμαι εδώ»….

Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρόδου και η παράκληση της οικογένειά του είναι αντί για στέφανα, τα χρήματα να δοθούν σε άπορες οικογένειες της Ρόδου και σε ευαγή ιδρύματα.

Πηγή: rodiaki.gr