Πρόεδρος και πολιτική ηγεσία στην παράδοση του «Νιάρχος» στο Δημόσιο

Αθήνα
Στο Δημόσιο περνά το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε μια τελετή στην οποία θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία.

Οι 1.200 θέσεις της κεντρικής αίθουσας στο κτίριο της Λυρικής Σκηνής έχουν ήδη διατεθεί δωρεάν μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την επίσημη τελετή που ξεκινά στις 6 το απόγευμα, μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους.

Τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά, αφού στις θητείες τους συνέβαλαν στην ομαλή εξέλιξη του μεγάλου έργου.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με χορό, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις, δείγματα αστικής κουλτούρας και άλλα χάπενινγκ που αντανακλούν τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης και τεχνικών υποδομών που διαθέτει το ΚΠΙΣΝ.

Αποσπάσματα του προγράμματος -τη σκηνοθετική επιμέλεια του οποίου υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος – θα αποκαλυφθούν σε διαφορετικά σημεία του ΚΠΙΣΝ, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της γιορτής.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με πάρτι στην Αγορά και DJ set από την Kafka (Κατερίνα Καφεντζή), ενώ ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στην Αγορά, τον Πύργο Βιβλίων, τον Φάρο και το Ξέφωτο.

Παράλληλα θα υπάρχει live streaming στο www. snf.org/live.

* Για τη διευκόλυνση πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση shuttle bus.

Το δρομολόγιο: Σύνταγμα (Ερμού)-Φιξ (Λ.Συγγρού)-ΚΠΙΣΝ από τις 15:00 έως τις 22:00, με συχνότητα ανά 30′.

Το ΚΠΙΣΝ διαθέτει προσωρινά δωρεάν χώρο στάθμευσης 1.000 θέσεων.

Με είσοδο στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Σαχτούρη.

Λόγω της απεργίας των μέσων συγκοινωνίας διατίθεται και ο χώρος στάθμευσης του γηπέδου Tae Kwon Do από τις 15:00. Εκεί θα υπάρχουν shuttle busses που θα συνδέουν το γήπεδο με το ΚΠΙΣΝ.

Newsroom ΔΟΛ