ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Τράπεζες, δάνεια και εισπρακτικές

Με αφορμή δημοσιεύματα για τα δάνεια του κ. Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής (τον θυμάστε, ασφαλώς, από την  προσπάθειά του με …βοσκοτόπια να αποκτήσει πανελλαδικής εμβέλειας Κανάλι!), η ΝΔ κατηγορεί  την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για «τρίγωνο διαπλοκής».

 

Και τι κάνουν κυβέρνηση και πρωθυπουργός; Επιχειρούν …διαφυγή δια του συμψηφισμού! «Η Δικαιοσύνη», λέει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει να αποφανθεί τόσο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και για όλες τις υποθέσεις με τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ»! Που θα πει στη γλώσσα της πλατείας Κουμουνδούρου: Κοιτάξτε τι κάνατε και εσείς! Και μετά αμολάει και το κλασικό «…θα καταρρεύσει και το τελευταίο καταφύγιο του κ. Μητσοτάκη, ότι δηλαδή δήθεν είμαστε όλοι ίδιοι»!

Την ώρα που η συγκεκριμένη Τράπεζα, συστηματικά, κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να χορηγούσε δάνεια κάτω του κόστους, με ανύπαρκτες εξασφαλίσεις, τα οποία και ουδέποτε –προφανώς ή έστω ενδεχομένως- θα εισέπραττε, ο άμοιρος συνταξιούχος που είδε τη σύνταξή του –μοναδικό του εισόδημα- να μειώνεται και άθελά του βεβαίως, να μην μπορεί να συνεχίσει να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του στις Τράπεζες, δέχεται εκβιαστικά τηλεφωνήματα και συνεχείς οχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες και από τις τράπεζες…

 

Α, μια και για τράπεζες ο λόγος. Η νέα μέθοδος των εισπρακτικών εταιρειών στις οποίες αναθέτουν την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από κάρτες κλπ. οι τράπεζες, έναντι αμοιβής βεβαίως, είναι, όπως μας την διηγήθηκαν, η ακόλουθη:

 

 

Τηλεφωνούν στον υπόχρεο. Του λένε ότι του χαρίζουν τόκους και του ζητούν να καταβάλει ένα ποσόν εφάπαξ. Ο υπόχρεος εξηγεί ότι δεν έχει καθόλου χρήματα. Ο υπάλληλος της εισπρακτικής (δικηγορική φίρμα) τον προτρέπει να … δανειστεί από φιλικό ή συγγενικό του πρόσωπο! Ο υπόχρεος υποστηρίζει ότι φιλικά και συγγενικά πρόσωπα τον βοηθούν στην επιβίωση και πως ούτε και αυτοί έχουν οικονομική επιφάνεια που να επιτρέπει δανεισμούς. Κάπου εκεί διακόπτεται η τηλεφωνική επικοινωνία (η οποία καταγράφεται!)

 

Περνούν μερικές μέρες και ο υπόχρεος λαβαίνει στο ταχυδρομείο του μία επιστολή (από τη δικηγορική εταιρεία) που λέει ότι «επικοινωνήσαμε μαζί σας τηλεφωνικά (…) αφού σας παρασχέθηκαν οι διευκρινήσεις που ζητήσατε (…) συμφωνήσατε στην εξόφλησή του ως εξής…»!Για να είναι δε «καλυμμένοι» γράφουν και: «…προς επίρρωσιν λοιπόν της ως άνω συμφωνίας μας..»!!!