“Της έκλεισα το στόμα” – Η φρικιαστική περιγραφή του πατέρα – Σκότωσε την Στελλα γιατί έκλαιγε

– Πάγωσαν οι αστυνομικοί όταν άκουσαν την προφορική ομολογία του πατέρα της μικρής Στέλλας
– “Έσπασε” μόνο όταν του είπαν ότι βρέθηκε το πτώμα του παιδιού στον κάδο όπου το πέταξε ο ίδιος
– “Έπαιζε θέατρο” λέγοντας ότι κάποιος άρπαξε το παιδί μέσα από το σπίτι την ώρα που κοιμόταν
– Πάγωσε η Αγία Βαρβάρα, φίλοι, συγγενείς και κάτοικοι της περιοχής άναψαν κεριά στον τόπο που βρέθηκε το σώμα του παιδιού
– Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε ένα παιδί με κινητικά προβλήματα
– Στον εισαγγελέα σήμερα ο 61χρονος που μοιάζει να είναι σε πλήρη σύγχυση

Μια καταγγελία για εξαφάνιση. Μια πιθανή απαγωγή και ένα amber alert για ένα εξάχρονο αγγελούδι με κινητικά προβλήματα. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγική τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα.

Ολόκληρη η χώρα ενημερώθηκε με το μήνυμα αναζήτησης ότι η 6χρονη Στέλλα Εικοσπεντάκη είχε εξαφανιστεί.
Τα ερωτήματα πολλά. Πως εξαφανίστηκε μέσα από το σπίτι του ένα παιδί με κινητικά προβλήματα;
Ήταν τα βασικά ερωτήματα που απασχόλησαν από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς.
Ήταν ο ίδιος της ο πατέρας που πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση. Τα όσα είπε δημιούργησαν τα ερωτήματα.
Ο 61χρονος, συνταξιούχος αστυνομικός, πήγε αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα. Είπε στους πρώην συναδέλφους του ότι το ένα από τα δίδυμα παιδιά του η εξάχρονη κόρη του η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εξαφανίστηκε μέσα από το σπίτι την ώρα που ο ίδιος κοιμόταν. Είπε ότι δεν ήξερε τι είχε συμβεί. Πως είχε δει το παιδί για τελευταία φορά το βράδυ όταν το έβαλε για ύπνο μαζί με τον αδελφό της. Στη συνέχεια δήλωσε πως πέταξε τα σκουπίδια και επέστρεψε στο σπίτι και έπεσε και εκείνος για ύπνο. Η μητέρα των παιδιών έλειπε από το σπίτι καθώς είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για κάποια επέμβαση.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον άκουσαν να τους λέει πως όταν το πρωί ξύπνησε για να πάει τα παιδιά στο σχολείο η μικρή έλειπε.
Αυτό που σήμανε τον πρώτο συναγερμό στους αστυνομικούς ήταν ότι τους είπε πως πήγε τον γιο του στο σχολείο και ύστερα πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση…

Στο ερώτημα πως είναι δυνατόν κάποιος να μπει στο σπίτι και να πάρει το παιδί, εκείνος απάντησε πως παίρνει βαριά φαρμακευτική αγωγή που του προκαλεί υπνηλία. Είπε μάλιστα ότι ίσως λόγω των χαπιών να άφησε τα κλειδιά στην πόρτα του σπιτιού. Ήταν όπως είπε σε σύγχυση. Ίσως κάποιος μπήκε να κλέψει και… τελικά απήγαγε το παιδί.
Ήταν μια κατάθεση με πολλά κενά. Οι αστυνομικοί άρχισαν να έχουν υποψίες. Άρχισαν την αναζήτηση του κοριτσιού, αναζητώντας παράλληλα στοιχεία για το τι πραγματικά είχε συμβεί…

Δυστυχώς οι έμπειροι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση είχαν φόβο για το χειρότερο. Έτσι ξεκίνησε έρευνα με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στην περιοχή κοντά στο σπίτι. Ερευνήθηκαν όλα τα πιθανά σημεία όπου θα μπορούσε να βρίσκεται το παιδί, αλλά και οι κάδοι, καθώς όσο οι ώρες περνούσαν τόσο μεγάλωναν οι φόβοι ότι το παιδί δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμανε συναγερμός. Ένας σκύλος εντόπισε το άψυχο σώμα της μικρής Στέλλας.
Οι χειρότεροι φόβοι των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν. Αμέσως άλλαξαν τακτική απέναντι στον πρώην συνάδελφό τους. Τον ενημέρωσαν για το αποτρόπαιο εύρημά τους και τους ζήτησαν εξηγήσεις.
Τότε ο 61χεονος φέρεται να έσπασε. Είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν εκείνος που έριξε το άψυχο κορμί του παιδιού του στον κάδο. Ομολόγησε προφορικά ότι η μικρή Στέλλα ήταν ανήσυχη. Την είχε ταράξει το γεγονός της απουσίας της μητέρας της. Άρχισε όπως είπε να κλαίει μέσα στη νύχτα. Εκείνος προσπάθησε να την ηρεμήσει, την πήρε αγκαλιά. Είπε πως της έκλεισε το στόμα για να μην ξυπνήσει τον δίδυμο αδελφό της και πως την έσφιξε δυνατά. Λίγο μετά όπως είπε παρατήρησε ότι το παιδί δεν ζούσε…
Όλα δείχνουν ότι το κοριτσάκι βρήκε φρικτό ασφυκτικό θάνατο.
Στην συνέχεια, όπως φέρεται να είπε ο 61χρονος, πήρε το κορμί του μικρού παιδιού, το έβαλε σε μια σακούλα και το πέταξε σε έναν κάδο πίσω από το σπίτι… Εκεί όπου εντοπίστηκε τη νύχτα.
Ο 61χρονος φαίνεται πως προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Είπε πως έχει προβλήματα και παίρνει φάρμακα. Ήταν, φέρεται να είπε, σε σύγχυση. Δεν κατάλαβε ότι προκάλεσε κακό στο παιδί, ούτε και είχε συναίσθηση των πράξεών του όταν πετούσε το άψυχο σώμα του στον κάδο.
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πάρουν νέα κατάθεση από τον πατέρα καθώς τις πρώτες στιγμές μετά την αποκάλυψη δεν ήταν σε θέση να δώσει πλήρη κατάθεση.
Ο 61χρονος οδηγήθηκε για δακτυλοσκόπηση και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Πηγή:NewsIt.gr