Αν. Δημοσχάκης: Το νέο κυβερνητικό αφήγημα ψεύδους είναι τα αντίμετρα

Ασπρόπυργος.- Στη διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟ.Δ.Ε. Δυτικής Αττικής που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου παραβρέθηκε χθες (11/05) ως ομιλητής ο Βουλευτής Έβρου, Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και Αναπλ. Τομεάρχης Εθν. Άμυνας της ΝΔ, Αν. Δημοσχάκης, μαζί με τη Βουλευτή Β΄ Αθηνών και Αναπλ. Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Άννα Καραμανλή.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Αττικής Θανάσης Μπούρας, η Βουλευτής Αττικής, Γεωργία Μαρτίνου, ο πρόεδρος της Ν.Ο.ΔΕ Δ. Αττικής Ιωάννης Λινάρδος, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, πρώην Δήμαρχοι, Πρόεδροι και Μέλη των ΔΗΜ.ΤΟ Δ. Αττικής, κομματικοί τοπικοί παράγοντες, αλλά και απλοί κάτοικοι.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Βουλευτή Έβρου:

* Το τίμημα της παραμονής του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου στην εξουσία είναι τα 140 προαπαιτούμενα που έρχονται στη Βουλή.

* Η Κυβέρνηση επενδύει στο ψέμα και την κοροϊδία. Η καθεστωτική της αντίληψη εγκλωβίζει τη χώρα στη λιτότητα και γεννάει μια νέα μορφή διαπλοκής.

* Το νέο κυβερνητικό αφήγημα ψεύδους είναι τα αντίμετρα. Θα στραγγίξουν ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική οικονομία και μετά θα επιστρέψουν ένα ξεροκόμματο.

* Με το 4ο Μνημόνιο κόβουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, κατεβάζουν το αφορολόγητο, επιβαρύνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, κοροϊδεύουν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας περικόπτοντας τα ειδικά μισθολόγια.

* Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής παρουσίασε ένα γράφημα για το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκαν στα τρία Μνημόνια.

* Στο πρώτο Μνημόνιο, που έχει την υπογραφή του Γ. Παπανδρέου, το 54,2% προέρχεται από φόρους και εισφορές και το 45,8% από μειώσεις δαπανών.

* Στο δεύτερο Μνημόνιο, που συμφώνησε ο Λουκάς Παπαδήμος και το εφάρμοσε η Κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, το 27,82% προέρχεται από φόρους και φορολογικές εισφορές και το 72,18% από μειώσεις δαπανών.

* Αντίθετα το τρίτο Μνημόνιο, που έχει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, το 82,4% προέρχεται από φόρους και εισφορές και μόλις το 17,6% από μειώσεις δαπανών.

* Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση και κάλεσε την Κυβέρνηση να διανέμει ένα 0,5% του ΑΕΠ από την υπέρβαση πλεονάσματος το 2016.

* Ως εισηγητής της ΝΔ στη Συμφωνία των Υπ. Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Νορβηγίας προειδοποίησε ότι αυτή μπορεί να αποτελέσει χαλί για να κρυφτούν πιθανές αδιαφανείς διαδικασίες στο μέλλον.

* Με ευθύνη της Κυβέρνησης η εγκληματικότητα αυξήθηκε σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, τα Εξάρχεια έγιναν και πάλι Άβατο.