Ντάισελμπλουμ: Εκκρεμούν τα προαπαιτούμενα για την δόση

Αθήνα.- Μπορεί τα “φώτα” να έχουν επικεντρωθεί στην μεγάλη μάχη για το χρέος που ξεδιπλώνεται με συνεχείς τηλε – διαπραγματεύσεις, αλλά και με νέο διπλό ραντεβού (δια ζώσης) σήμερα σε Βερολίνο και Φρανκφούρτη, αλλά γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι εκκρεμεί το… προηγούμενο βήμα.

Ο λόγος για την εκπλήρωση των 140 προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και για την καταβολή του επόμενου πακέτου δόσεων.

Το ζήτημα αποτυπώνεται σε επιστολή του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της συνόδου της 22ας Μαΐου.

“Τα προαπαιτούμενα για την καταβολή του επόμενου πακέτου δόσεων εκκρεμούν και πρέπει να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες” αναφέρει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Και επισημαίνει ότι αφού η Ελλάδα τα κάνει πράξη, τότε θα συνταχθεί νέα έκθεση προόδου (Compliance Report) από την Κομισιόν η οποία θα οδηγήσει – μαζί με άλλες ενέργειες – στο επόμενο πακέτο δόσεων.

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Δεν το κάνουμε συχνά, για την ακρίβεια μάλλον το αποφεύγουμε. Ωστόσο σήμερα θα κάνουμε εξαίρεση του κανόνα γιατί ορισμένοι αναγνώστες μας μάς έστειλαν emails υποστηρίζοντας ότι όλα τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί και, επομένως, υποστήριζαν, η αποστοφή του άρθρου μεας ότι η τελευταία δόση είναι μεταίωρη ήταν υπερβολική…

Η επιβεβαίωση των γραφομένων μας έρχεται από την επιστολή του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προς το ολλανδικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε εδώ το άρθρο μας εκείνο: