Στα ελληνικά το καλωσόρισμα του Κουίκ στην αυστραλιανή βουλή

Από τη χθεσινή συνάντηση. Διακρίνονται από αριστερά: Σ. Γεωργανάς, Τ. Κουϊκ, Μπ. Σόρτεν, Μ. Βαμβακινού και Αικ. Ξαγοράρη

Για πρώτη φορά στα ιστορικά του αυστραλιανού κοινοβουλίου το καλωσόρισμα ενός ξένου πολιτικού έγινε στην μητρική του γλώσσα.  Η ομογενής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Αυστραλίας – Ελλάδας, Βουλευτής Julia Banks, καλωσόρισε στα ελληνικά τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ ο οποίος συνοδευόταν από την πρέσβη της Ελλάδας κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη.

Εξάλλου ο κ. Κουίκ, στο πλαίσιο των επαφών του συναντήθηκε και με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Μπιλ Σόρτεν παρουσία των ομογενών Εργατικών βουλευτών Μαρία Βαμβακινού και Στάθη Γεωργανά.

Μαζί συζήτησαν διεθνή θέματα, την ελληνική οικονομία, τις σχέσεις Ελλάδας-Αυστραλίας αλλά και την αντίθεση του Εργατικού κόμματος στον περιορισμό της καταβολής σύνταξης σε όσους συνταξιούχους πηγαίνουν στο εξωτερικό για πάνω από έξι εβδομάδες.

Ο κ. Σόρτεν εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για τη γνωριμία του και τη συνομιλία του με τον κ. Κουίκ και επαναβεβαίωσε την προσφορά του ελληνισμού στην ανάπτυξη της Αυστραλίας.

 

πηγή:neoskosmos.com