Ευχαριστίες στον Έλληνα πρέσβη στη Ρώμη για τη στήριξη στο θέμα της Γλώσσας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Νάπολη.- Με την έκφραση των ευχαριστιών του προς το πρόσωπο του πρέσβη κ. Δεμίρη αντέδρασε στην μετακίνησή του στην Αθήνα, “μετά από 50 μήνες άριστης δουλειάς στη Ρώμη”, όπως σημειώνει, ο π. πρόεδρος της ΟΕΚΑΙ κ. Γιάννης Κορίνθιος.

Ο κ. Κορίνθιος χαρακτηρίζει τον κ. Δεμίρη ως έναν “από τους πιο μορφωμένους και άξιους πρέσβεις που πέρασαν” από την Ιταλία.

Το ζεύγος Δεμίρη.

Υπενθυμίζεται ότι ως πρέσβης στην ιταλική πρωτεύουσα ο κ. Δεμίρης στήριξε αποφασιστικά τηνπρωτοβουλία του Γιάννη Κορίνθιου και της Ομοσπονδίας για την καθιέρωση “Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και παιδείας”, όπως αρχικά ήταν η πρόταση των ομογενών της Ιταλίας.

Μάλιστα ο κ. Κορίνθιος δημοσιεύει ένα υποστηρικτικό (αδιαβάθμητο) κείμενο του πρώην Πρέσβη μας στην  Ιταλία, ενδεικτικό της υποστήριξης που παρείχε στην πρόταση, με κείμενα των ομιλιών του σε εκδηλώσεις, αλλά και προς τη διοίκηση των Αθηνών. Γεγονός για το οποίο, όπως αναφέρει ο κ. Κορίνθιος “έχει το ευχαριστώ μου για την άριστη συνεργασία που είχα μαζί του  στην προώθηση της καθιέρωσης της Ελληνικής Γλώσσας ως παγκόσμιας Ημέρας”.

Διαβάστε το κείμενο:

Pagkosmia_Mera_Ellinikis_Glossas-Paideias

L’ambasciatore Themistoklis DEMIRIS è da poco rientrato ad Atene dopo 50 mesi di ottimo lavoro  a Roma.  
Un grazie di cuore per il fattivo sostegno che ha dato alle grandi iniziative culturali della diaspora ellenica in Italia, dei greci di Napoli e Campania e del filellenismo italiano!
Lo ringrazio anche per la collaborazione che ho avuto con lui durante la mia carica alla presidenza della Federazione delle Comunità e Confraternite  Elleniche in Italia.