ΣΧΟΛΙΟ: Τσίπρας ή Σκουρλέτης;

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

ΕΠΕΙΔΗ: Κάποιοι στην κυβέρνηση, μπροστά στα πελώρια προβλήματα που οι ίδιοι με την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους έχουν δημιουργήσει, προσπαθούν ακόμη και αυτήν την κρίσιμη περίσταση να μας παραπλανήσουν ή να μας «τρελάνουν», εμείς ρωτάμε κάθε καλόπιστο:

  1. Την ώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλούσε από το βήμα του Concordia Europe Summit, τους Ευρωπαίους να αναλάβουν «συγκεκριμένες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες για επενδυτικά προγράμματα, κερδοφόρα προγράμματα, που θα τονώσουν την ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα γεφυρώσουν τελικά στη πράξη, τις διαφορετικές εκτιμήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
  2. Είναι δυνατόν, ρωτάμε, το ίδιο βράδυ (ίσως και την ίδια ώρα) ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, να διακηρύττει ότι «μπορεί να υποστήκαμε μια πολιτική ήττα (σ.σ. από τους «θεσμούς», δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση), αλλά η μεγαλύτερη πολιτική ήττα είναι όταν υιοθετείς τις προτάσεις του αντιπάλου σου. Και αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ»;

Πως θα εκτιμήσουν οι ευρωπαίοι την «πρόσκληση» του Πρωθυπουργού; Παίρνοντας μετρητοίς την «πρόκληση» του υπουργού του; Που τους αποκαλεί «αντιπάλους»; Που έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει «…έχεις να αντιμετωπίσεις απέναντί σου έναν ιδιόμορφο πόλεμο από το εξωτερικό και το εσωτερικό, να συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις πολλά περιθώρια επιλογών αλλά να λες ότι εγώ δεν συμβιβάζομαι με αυτή την πολιτική, δεν παραδέχομαι ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος»…

Και που, μάλιστα, υποστηρίζει πως «ο κόσμος καταλαβαίνει τα ζόρια της κυβέρνησης, γνωρίζει ότι δεν είμαστε εμείς οι οποίοι αποτελούν την αυθεντική έκφραση αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται. Και το χαίρεται αυτό. Προτιμάει αυτούς που παλεύουν να λειάνουν τις επιπτώσεις μιας αντικοινωνικής πολιτικής από αυτούς που την καθαγιάζουν».

Και για μην αφήνει κενά ως προς το τι ακριβώς εννοούσε, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει γενναία αναδιάρθρωση του χρέους, κάνοντας λόγο για «ακαμψίες της Ευρώπης», ενώ συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα είναι πειραματόζωο, όχι μόνο για να εφαρμόζονται ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά για να αρχίζει να εμπεδώνεται η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, με τις διευρυμένες ανισότητες. Μιας Ευρώπης που ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από τις μεγάλες αξίες που την οδήγησαν στη συγκρότησή της».

Αυτήν την Ευρώπη που καλεί ο Πρωθυπουργός να εκπονήσει επενδυτικά προγράμματα, να τονώσει την ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα!!!!

Μετά ψαχνόμαστε γιατί στα ταμεία του Κράτους χορεύουν ποντικοί…