Πυρκαγιά με νεκρούς σε πύργο διαμερισμάτων στο Λονδίνο

Ηδη 50 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία – Ακόμα δεν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης
– Τεράστια επιχείρηση της πυροσβεστικής για την απομάκρυνση των ενοίκων – Εκκενώθηκαν τα σπίτια που είναι σε κοντινή ακτίνα από τον Πύργο – Φρίκη από τις κραυγές των εγκλωβισμένων!

Λονδίνο.- Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης γιγάντια επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο Λονδίνο για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που κυριολεκτικά καταπίνει κτίριο 120 διαμερισμάτων σε 24 ορόφους.

Η φωτιά ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα. Στο σημείο που βρίσκεται ο Grenfell Tower έσπευσαν 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά της Αστυνομίας.

Δεκάδες άνθρωποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε ότι 30 άτομα μεταφέρθηκαν σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για εγκλωβισμένους στον ουρανοξύστη, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter εμφανίζονται άνθρωποι στα παράθυρα διαμερισμάτων να ανεμίζουν πετσέτες ή και φακούς, ζητώντας βοήθεια.

Περίπου στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η φωτιά έμοιαζε να έχει περιοριστεί σημαντικά. Τότε ανακοίνωσαν οι Αρχές και επίσημα ότι υπάρχουν και θύματα. Δεν έχει ακόμα αναφερθεί συγκεκριμένος αριθμός.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ενοίκων που βγήκαν γρήγορα από το κτίριο, αλλά και των δημοσιογράφων που καλύπτουν το γεγονός.

«Είμαι 100 μέτρα μακριά από το σημείο της πυρκαγιάς και έχω καλυφθεί από στάχτη. Είναι πολύ σοβαρά» δήλωσε ο Τζορτζ Κλαρκ του Channel 4.

«Βγήκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα από το εσωτερικό. Υπήρχε πανικός και παντού κόσμος που φώναζε. Ο καπνός στους διαδρόμους ήταν πολύς» είπε ένας από τους ενοίκους.

Στα κοινωνικά δίκτυα δημιουργήθηκε άμεσα το σχετικό hashtag #LatimerRoad με λονδρέζους που κατοικούν σε κοντινές περιοχές να προσφέρουν στέγη, ρούχα και κουβέρτες στον κόσμο που ζούσε στον πύργο.

O Grenfell Tower οικοδομήθηκε το 1974, ενώ τη διετία 2015-2016 έγιναν αλλαγές στα παράθυρα και τα υλικά της μόνωσης.