Το τελευταίο χειροκρότημα και το στερνό αντίο στον Μίνωα Κυριακού

Αθήνα.– Το ύστατο αντίο είπαν το απόγευμα της Τρίτης συγγενείς και φίλοι του επιχειρηματία Μίνωα Κυριακού, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας Εκάλης, όπου η οικογένεια, οι φίλοι και πολλοί συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ισχυρό άνδρα των media.

Στην εκκλησία βρίσκονταν από νωρίς οι γιοι του του Μίνωα Κυριακού Ξενοφών και Θοδωρής με τις συζύγους τους Ελίνα και Δήμητρα και η κόρη του εκλιπόντος Αθηνά με τον σύζυγό της Λευτέρη μαζί με τα εγγόνια του ιδρυτή του ομίλου Ant1.

Μεταξύ των προσώπων που παραβρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία ήταν οι Ελένη Μενεγάκη, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Λάτσιος, Σταμάτης Φασουλής, Θέμος Αναστασιάδης, Λίτσα Πατέρα, Στρατής Λιαρέλης, Κατερίνα Γκαγκάκη, Λουκία Παπαδάκη, Πέτρος Κωστόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σάσα Σταμάτη, Φώτης Σεργουλόπουλος κ.α.

Από την πολιτική ηγεσία το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κωστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η Φώφη Γεννηματά, ο Άδωνις Γεωργιάδης με την σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, Τέρενς Κουίκ, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά,  ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κ.α

Στην ακολουθία παραβρέθηκε σύσσωμος ο ναυτιλιακός και επιχειρηματικός κόσμος, μεταξύ των οποίων ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό Μαριάννα αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη.

Η ταφή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση «επιθυμία της οικογένειας Κυριακού είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ του σκοπού των Οργανισμών «ΕΛΕΠΑΠ» και «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας».

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΑΝΤ1 αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον Μίνωα Κυριακού

Με δύο ανακοινώσεις οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και οι εργαζόμενοι στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις του Ομίλου Κυριακού αποχαιρετούν τον Μίνωα Κυριακού.

«Ο Μίνως Κυριακού δεν ήταν απλά “ένας εργοδότης” ή “ο εργοδότης μας”. Ήταν ο άνθρωπος που με πίστη και θέληση έχτισε μια γλυκιά ανθρώπινη, προσωπική σχέση με την καθεμία και τον καθέναν από εμάς. Και που πάντοτε ήταν ο ηγέτης μας, αναζητώντας το καλύτερο», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΑΝΤΕΝΝΑ, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι τους γνώριζε όλους με τα μικρά τους ονόματα.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις:

«Οι  εργαζόμενοι  στη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου ANTENNA, αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά θλίψη και απέραντο σεβασμό τον Πρόεδρό μας, Μίνω Κυριακού.

Για όλους εμάς, ο Μίνως Κυριακού ήταν ο άνθρωπος που μας έδωσε την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούμε επαγγελματικά και να πορευτούμε σε γαλήνιες θάλασσες, ακόμα και σε περιόδους μεγάλης φουρτούνας, κρατώντας πάντα ο ίδιος γερά το τιμόνι.

Ο Μίνως Κυριακού δεν ήταν απλά «ένας εργοδότης» ή «ο εργοδότης μας». Ήταν ο άνθρωπος που με πίστη και θέληση έχτισε μια γλυκιά ανθρώπινη, προσωπική σχέση με την καθεμία και τον καθέναν από εμάς. Και που πάντοτε ήταν ο ηγέτης μας, αναζητώντας το καλύτερο.

Ήταν ο άνθρωπος που μας φώναζε με τα μικρά μας ονόματα, όταν πάντα έκανε καλόπιστη κριτική στο έργο μας, όταν με το έντονο και πηγαίο ενδιαφέρον του, ρωτούσε για την πορεία της οικογενειακής και προσωπικής μας ζωής.  Όχι μόνο στην αρχή του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, αλλά και στη συνέχεια που ο Όμιλος μεγάλωνε και μεγάλωνε και ξεπέρασε τα σύνορα της πατρίδας μας.

Ήταν ο άνθρωπος που μας έδωσε τη δυνατότητα να κινηθούμε με αξιοπρέπεια, ελευθερία και ασφάλεια. O άνθρωπος που είχε πάντα την πόρτα του ανοιχτή. Ήταν εκεί για να μας εμψυχώνει στα δύσκολα, ήταν εκεί για να χαρεί μαζί μας, στις επιτυχίες.

Ριζοσπαστικός, αλλά και συναισθηματικός, πρωτοπόρος αλλά και ανθρώπινος, σύγχρονος αλλά και παραδοσιακός.  Μα πάνω από όλα, άνθρωπος και πατριώτης.  Οι καινοτόμες ιδέες του, η αγάπη του για την Ελλάδα και η αντίληψή του πως «ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς, αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή» είναι η δική του παρακαταθήκη προς όλους εμάς.

Του ανταποδίδουμε όλη την αγάπη που τόσο απλόχερα μας έδωσε. Και τον ευχαριστούμε για όλα.

Ο Μίνως Κυριακού αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο. Μία μεγάλη παρακαταθήκη για τα παιδιά του, τον Ξενοφώντα, τον Θοδωρή και την Αθηνά, που τόσο πολύ αγαπούσε και ήταν υπερήφανος.

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον Ξενοφώντα και την Ελίνα, τον Θοδωρή και τη Δήμητρα, την Αθηνά και τον Λευτέρη, στα εγγόνια του.

Στο καλό Πρόεδρέ μας.
Καλό ταξίδι, καπετάν Μίνω.
Καλό κατευόδιο Μίνωα Κυριακού.

Στρατής Λιαρέλλης
Διευθύνων Σύμβουλος ANTENNA TV».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

«Οι υπάλληλοι της Athenian Sea Carriers εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου μας, Μίνου Κυριακού. Ο Μίνως Κυριακού υπήρξε ένας οραματιστής και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Πάντα μας προέτρεπε να θέτουμε υψηλούς στόχους, ενώ ταυτόχρονα ήταν πάντα δίπλα μας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της Athenian είναι υποχρέωση όλων μας. Είμαστε σίγουροι ότι μαζί με τους άξιους συνεχιστές του οράματός του, τα παιδιά του Ξενοφώντα, Θοδωρή και Αθηνάς αυτό θα επιτευχθεί».