ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Κι΄ας είναι και στα …ψέματα!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Η Ελλάδα εισάγει το 66% των ψαριών που καταναλώνει είναι ο τίτλος σχετικού κομματιού σε ηλεκτρονική εφημερίδα. Καλά, δηλαδή υπάρχουν ακόμη Έλληνες που τρώνε ψάρια, έστω και εισαγόμενα; Με εφτά χρόνια οικονομική κρίση και με 12, 20 και 30 ευρώ το κιλό; Ουάου. Αυτό κι αν είναι η είδηση!

Αμ, αυτά βλέπουν οι ξένοι και τρελαίνονται! Και μετά θέλουμε να μας «κουρέψουν» και το χρέος! Και την πληρώνει ο έρημος ο Αλέξης που κάνει κρα να φορέσει γραβάτα (τουλάχιστον μια κάσα δωδεκάδες έχει αποκτήσει) αλλά έλα που έκανε την κουζουλάδα να δεσμευτεί πως μόνο αν μειωθεί το χρέος θα φορέσει λαιμοδέτη!

Γιατί βρε Αλέξη μας; Αφού δεν σε εκφράζει η γραβάτα, γιατί τη σύνδεσες με το χρέος; Το ‘ξερες μπαγάσα ότι δεν θα το μειώσουν γι αυτό το είπες! Ε; Άσε, σε μαρτύρησε ο δικός σου. Ο Υφυπουργός της (αν) οικονομίας μας! Το ξέραμε, είπε, ότι πριν το τέλος του Προγράμματος δεν θα αντιμετώπιζαν το χρέος… Ε, φαίνεται ότι ο μόνος που ΔΕΝ το είχε αντιληφθεί ήταν ο Πρωθυπουργός, ο Αλέξης μας!

Και δώστου το ‘βλεπε να φτάνει, και ‘δως του και έλεγε πως η ώρα είναι τώρα και πως εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουν και οι ευρωπαίοι ό,τι τους αναλογεί και να, δεχότανε γραβάτες!

Τώρα, ο Αλέξης δούλευε τους ξένους, οι ξένοι δούλευαν τον Αλέξη, τι να σας πω, όρκο δεν παίρνω. Μάλλον, πιστεύω εγώ, πως όλοι μαζί δουλεύουνε εμάς!

Πάντως, μπράβο Αλέξη μας και μη μασάς! Υπάρχει ακόμη «παράς στο στρώμα»! Τον τρώμε στα ψάρια!

Μαγκιά σου θα είναι να βάλεις τα ψάρια να τρώνε εμάς! Σαν να τ΄ακούω να λένε ανάμεσα στις μπουρμπουλήθρες: Αυτοί, είναι αχώνευτοι!

Αυτοί, είμαστε εμείς. Αχώνευτοι είσαστε εσείς! Που δεν εννοείτε να πείτε μια φορά έστω, την αλήθεια. Μία φορά! Κι ας είναι και στα …ψέματα!