ΗΠΑ: Ο γαμπρός του Τραμπ θα καταθέσει στο Κογκρέσο κεκλεισμένων των θυρών

Στις επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν πιθανές επαφές μεταξύ της Ρωσίας και μελών του επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών, ο γαμπρός και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ,

Ο Κούσνερ θα καταθέσει τη Δευτέρα στην επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας και την Τρίτη στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο γαμπρός του Τραμπ θα ερωτηθεί για τις επαφές του με Ρώσους κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μεταξύ των οποίων είναι ο διοικητής μεγάλης ρωσικής τράπεζας, ο πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον και μία ρωσίδα δικηγόρος που συνάντησε ο μεγάλος γιος του Ντόναλντ Τραμπ και ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείαςτον Ιούνιο 2016.

«Θέλουμε να μάθουμε εάν αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και αν υπάρχουν και άλλες», δήλωσε ο Ανταμ Σιφ, δημοκρατικός της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Χωρίς αμφιβολία, θα πρόκειται για την πρώτη από σειρά συναντήσεων», εκτίμησε.

Ο νέος διευθυντής ενημέρωσης του Λευκού Οίκου Αντονι Σκαραμούτσι εξέφρασε, την ελπίδα του αυτή να είναι «η τελευταία φορά που θα είναι υποχρεωμένος να μιλήσει για την Ρωσία».

Όσο για τον Ντόναλντ Τζούνιορ και τον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του καμπάνιας, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την επιτροπή δικαιοσύνης της Γερουσίας για να δώσουν την δική τους εκδοχή των γεγονότων στους γερουσιαστές.

Και οι δύο διαπραγματεύονται για να δώσουν στην επιτροπή κάθε έγγραφο σχετικό με τις επαφές τους με την Ρωσία και για να καθορίσουν τις παραμέτρους της κατάθεσής τους ενώπιον της επιτροπής, αρχικά ιδιωτικά, πριν από μία ενδεχόμενη δημόσια ακρόαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο μελών της επιτροπής, του ρεπουμπλικανού Τσακ Γκράσλεϊ και της δημοκρατικής Νταϊάν Φάινστάιν.

Μία συνεδρίαση για την Ρωσία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη στην επιτροπή Δικαιοσύνης, αλλά η συμμετοχή των δύο ανδρών που έχουν προσκληθεί δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η επιτροπή μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη για τους αναγκάσει να παρευρεθούν.