Νέα ένταση ανάμεσα σε ιρανούς και αμερικανούς στον Περσικό κόλπο

Περσικός Κόλπος.- Νέο περιστατικό με απογείωση ελικοπτέρου από αμερικανικό σκάφος έλαβε χώρα στον Περσικό κόλπο όπως αποκαλύπτει έγγραφο του State Department.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη Τρίτη ιρανικό σκάφος έφτασε στα 150 μέτρα περίπου από αμερικανικό σκάφος με το τελευταίο να ρίχνει στη θάλασσα πέντε προειδοποιητικές βολές.
Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του State Department την περασμένη Παρασκευή υπήρξε νέο επεισόδιο ανάμεσα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τα σκάφη που το συνόδευαν και ιρανικές φρεγάτες στις οποίες υπήρχαν πύραυλοι.

Αναλυτικά το έγγραφο του State Department αναφέρει: «στις 16:00 τοπική ώρα της Παρασκευής, το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τα συνοδευτικά σκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού τα οποία βρίσκονταν σε αποστολή παρατήρησης ιρανικών φρεγατών οι οποίες έφεραν πυραυλικά συστήματα ήρθαν σε θέσεις άμυνας λόγω μη δηλωμένων κινήσεων από την πλευρά των ιρανικών σκαφών. Άμεσα από το αεροπλανοφόρο απογειώθηκε ελικόπτερο το οποίο πλησίασε τις ιρανικές φρεγάτες προειδοποιώντας για αλλαγή πλεύσης. Δεν υπήρξε καμία πρόκληση από την αμερικανική πλευρά» καταλήγει η ενημέρωση.

Από την πλευρά του το Ιρανικό Υπουργείο Άμυνας έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για παρενοχλήσεις από την πλευρά των Αμερικανών και για παρεμπόδιση πλεύσης σε διεθνή χωρικά ύδατα.