Τζιτζικώστας–Μπουτάρης ζητούν ξεκάθαρη απάντηση από τον Σπίρτζη

Θεσσαλονίκη.- Να δώσει άμεσα «ξεκάθαρη απάντηση» για το θέμα σχετικά με τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ζητούν από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, με κοινή τους επιστολή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Συγκεκριμένα, ζητούν από τον υπουργό να τοποθετηθεί ως προς το αν είναι αναγκαία τα έργα στο σημείο διασταύρωσης των διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης.

«Επειδή δεν θα επιθυμούσαμε να δούμε την ανακοπή των αυξητικών τάσεων εισερχομένου τουρισμού στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, επειδή γνωρίζουμε την αγωνία των επαγγελματιών της περιοχής μας κι επειδή οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες οφείλουν άμεσα να καταθέσουν τα πτητικά τους προγράμματα, θα θέλαμε από εσάς να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν όντως υπάρχει αναγκαιότητα εκτέλεσης των έργων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” κι αν όντως η ζημία που θα προκληθεί στον αερολιμένα, στον τουρισμό και στις αεροπορικές μετακινήσεις μπορεί να αποφευχθεί», αναφέρουν.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Μπουτάρης επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι οι φορείς της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την τοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, που έχει φέρει πολλαπλά οφέλη στην πόλη, με θετικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ