Ικανοποιημένος από την συνάντηση των οικονομικών υπουργών ο Τσακαλώτος

Ο υπουργός οικονομικών Ε. Τσακαλώτος εξέφρασε την ικανοποίηση για την συνάντηση των υπουργών οικονομικών που έληξε σήμερα το μεσημέρι.

«Δεν τραβήχτηκαν τα αυτιά μου» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της εταιρείας εξόρυξης Eldorado και ότι «δεν αναφέρθηκε ότι υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα».

Στόχος είναι να λήξει το πρόγραμμα το 2018 χωρίς περαιτέρω πρόγραμμα είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και υπογράμμισε πως « όλοι πρέπει να δουλέψουμε για τον στόχο αυτό». Δήλωσε πως πριν από την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο θα πραγματοποιηθούν τρεις συζητήσεις: μία για το χρέος, μία για το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι» και μία για τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα μετά το 2018.

Ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε το επιχείρημα ότι θα χρειαστούν περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, εξηγώντας ότι η υπεραπόδοση ορισμένων μέτρων καλύπτει την υπό- απόδοση κάποιων άλλων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης σύμφωνα με τον κ Τσακαλώτο ήταν τα τραπεζικά με ιδιαίτερη έμφαση στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την μείωση των κόκκινων δανείων «ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να δανείζουν πιο γρήγορα».

Όσον αφορά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν αμφισβητεί τα στατιστικά στοιχεία του Α.Γεωργίου». Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι η καταδίκη αφορούσε τεχνικότητες της διοίκηση που άσκησε στην ΕΛΣΤΑΤ και όχι τα ίδια τα στατιστικά, για τα οποία δεν υπάρχει και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.