8 οι νεκροί στο Μανχάταν από την τρομοκρατική επίθεση

Μανχάταν.- Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αμερικανικές Αρχές μετά το περιστατικό στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας, ένας άνδρας παρέσυρε με το όχημά του ποδηλάτες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15.

To αμερικανικό δίκτυο ΝΒC αναφέρει ότι στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει πως ένας άνδρας συνελήφθη ενώ παράλληλα καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς  στο νότιο Μανχάταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Sky News. Ένας άνδρας συνελήφθη αφού πρώτα πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στις έρευνες για την υπόθεση, εκτός από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετέχει και το FBI καθώς οι αρχές αντιμετωπίζουν πλέον το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες μαρτυρίες, ένα λευκό βαν έπεσε με δύναμη πάνω σε πεζούς, ο οδηγός του βγήκε στη συνέχεια από το βαν και άρχισε να πυροβολεί. Οι περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για 9 με 10 πυροβολισμούς.

Το όχημα συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, ο ύποπτος βγήκε από αυτό κρατώντας ένα ψεύτικο όπλο και δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικούς. Σύμφωνα με κάποιους αυτόπτες μάρτυρες, βγαίνοντας ο οδηγός φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για καβγά μεταξύ οδηγών φορτηγών, είχε σαν αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να πέσει πάνω σε πεζούς και ο άλλος να ανοίξει πυρ με όπλο ιδιοκτησίας του. Το σενάριο αυτό όμως γρήγορα καταρρίφθηκε.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί προσωπικά και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο ένας από τους άνδρες βγήκε από το όχημα του κρατώντας δύο όπλα», είπε ένας 14χρονος μαθητής που ήταν στο σημείο την ώρα του περιστατικό.

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να αποφύγουν την διασταύρωση Chambers st. και Houston st. καθώς στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Skai.gr/in.gr