Σκέψεις να καλέσουν τον μαθητή του ΓΕΛ Γαζίου ως επί τιμής τελετάρχη στην εθνική παρέλαση της Νέας Υόρκης

Αθήνα.- Εντύπωση προκάλεσαν αφενός η είδηση που δημοσιεύσαμε για τον μαθητή του 15μελούς του ΓΕΛ  Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης, Στέλιο (δεν έγινε γνωστό το επώνυμό του) στον οποίο δόθηκε αποβολή  επειδή σκαρφάλωσε σε στύλο και ύψωσε την ελληνική σημαία, παραμονή 28ης Οκτωβρίου και, αφετέρου το σχόλιο της Ρanhellenic Post με το οποίο συνοδεύσαμε την απίστευτη είδηση.

Άμεση ήταν η αντίδραση στο σχόλιό μας του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Πέτρου Γαλάτουλα ο οποίος, ως  επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής που επιμελείται τη διοργάνωση της Εθνικής Παρέλασης κάθε χρόνο στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, μας είπε, σε τηλεφώνημα που μας έκανε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ότι σκέφτεται να καλέσει ως επί τιμή τελετάρχη τον εν λόγω μαθητή, να  ηγηθεί της εθνικής παρέλασης τον επόμενο χρόνο!

«Είμαι εντυπωσιασμένος από πατριωτικό αίσθημα του μαθητή αυτού. Και είμαι λυπημένος που αντί να τον επαινέσουν για την πράξη του, τον τιμώρησαν! Εμείς εδώ στην ξενιτιά κρατάμε ψηλά και τη σημαία και τον πατριωτισμό μας!»

Ο κ. Γαλάτουλας πρόσθεσε ακόμη ότι σκέφτεται να εισηγηθεί στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας να απευθύνουν σχετική πρόσκληση στον μαθητή του οποίου θα καλύψουν τα έξοδα. Μαζί στην ίδια πρόταση, ο κ. Γαλάτουλας, σκέφτεται να συμπεριλάβει και το όνομα πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα τον οποίο θα καλέσει επίσης ως προσωπικότητα επί τιμή να παραστεί στην εθνική παρέλαση, στη Νέα Υόρκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρτας, αντιδρώντας στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την αλλαγή φύλου από τα 15, είχε γράψει στη σελίδα του στο Facebook: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν».

Το σχόλιο με το οποίο είχαμε συνοδεύσει την είδηση του μαθητή του ΓΕΛ  Γαζίου,  που ύψωσε την ελληνική σημαία, είχε ως εξής:

<<ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Και …πάλι καλά που η διεύθυνση μόνον τον απέβαλε, (τον μαθητή) . Για παραπλήσια πράξη, οι Τούρκοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Σολωμό Σολωμού στην Κύπρο!!!  (σ.σ. Ο Σολωμός Σολωμού ξεφεύγοντας από τους Κυανόκρανους πέρασε στη νεκρή ζώνη και προσπάθησε ν΄ ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Tούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές από το απέναντι τουρκικό φυλάκιο τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό)…

Άσχετο (;)  Χθες, βγήκε από τον Κορυδαλλό Ο Κουφοντίνας με διήμερη άδεια!>>

 

*Φωτογραφία δημοσιευμένη στον Εθνικό Κήρυκα από παλαιότερη παρέλαση στη ΝΥ.