Το μέρισμα δεν ανέτρεψε το πολιτικό σκηνικό. Μπροστά η ΝΔ , με 9,5%

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Παρά την προσπάθεια του Μαξίμου, με την εξαγγελία του “κοινωνικού μερίσματος”,  να ανατρέψει το πολιτικό κλίμα και να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την προσέλευση περισσοτέρων από 210.000 πολιτών να ψηφίσουν για τον νέο αρχηγό της Κεντροαριοστεράς, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται σταθερά του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse,  που διενεργήθηκε λίγες ώρες μετά το ¨διάγγελμα¨του πρωθυπουργιού Αλέξη Τσίπρα.

Αν και η διαφορά των δύο κομμάτων φαίνεται να έχει περιοριστεί μετά τις εξαγγελίες για την έκτακτη επιδοματική οικονομική ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων και των μικροσυνταξιοούχων, εντούτοις η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται περίπου δέκα μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, 28,5% έναντι 19%) ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. με 1,5% φαίνεται, αυτή, τουλάχιστον, την ώρα, να μένουν εκτός Βουλής.

Η Δημοκρατική Συμπεράταξη, παρά το ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του αρχηγού, συγκεντρώνει ποσοστό 7% όσο και η Χρυσή Αυγή.

Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων-Λευκκό και άκυρο που διαμορφ’ώνεται στο 22.5% με τους περισσότερους να λένε πως δεν θα ψηφίσουν.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 19%

ΝΔ 28,5%

Χρυσή Αυγή 7%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%

ΚΚΕ 6,5%

Ποτάμι 1%

ΑΝ.ΕΛ. 1,5%

Ένωση Κεντρώων 1,5

Αναποφάσιστοι/Λευκό/Άκυρο 22,5%.