Αναστάλθηκε η αποχή των συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς

Την αναστολή της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς και τη διενέργεια όλων των πλειστηριασμών (φυσικών και ηλεκτρονικών) αποφάσισαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους οι συμβολαιογράφοι, διασφαλίζοντας έτσι την έναρξη, την Τετάρτη, και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που περιλαμβάνονται και στα βασικά προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης.

Ωστόσο, η συνεδρίαση διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, με πέντε μέλη του ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου να παραιτούνται κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μεθοδεύσεις, όπως κατήγγειλαν, από την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου. Υπήρξε ωστόσο η απαιτούμενη απαρτία και συνεχίστηκαν οι εργασίες της.

Εν τω μεταξύ, την απόφασή τους για τη στάση που θα κρατήσουν από εδώ και στο εξής κλήθηκαν να πάρουν οι συμβολαιογράφοι, ενώ συλλογικότητες διαμαρτύρονταν έξω από το Σύλλογο εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στους πλειστηριασμούς.

Μάλιστα, συγκεντρωμένοι πολίτες δεν δίστασαν να αποδοκιμάσουν συμβολαιογράφους έξω απο το σύλλογό τους, μόλις ενημερώθηκαν για την απόφασή τους.