Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας – Τράπηκαν σε φυγή οι αστυνομικοί!

Τα σωματεία εργαζομένων αντιδρούν στην τροπολογία με τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και τον τρόπο κήρυξης απεργιών.

Λίγο μετά τις 12:30 επικράτησε ένταση όταν μέλη του ΠΑΜΕ άρχισαν να χτυπούν τα ρολά του υπουργείου Εργασίας. Οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του υπουργείου.

Ακολούθησαν σκηνές που μάλλον δεν έχουμε ξαναδεί! Οι άνδρες της ΥΜΕΤ που βρισκόταν εντός του κτηρίου προφανώς αιφνιδιασμένοι από το γεγονός ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ “ξήλωσαν” με ευκολία τα ρολά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Κάποιοι από αυτούς άφησαν στο σημείο ως και μια ασπίδα με ένα “γκλοπ” πριν ακολουθήσουν τους συναδέλφους στην άλλη έξοδο του κτηρίου όπου αναζήτησαν ασφαλές σημείο…

Μάλιστα στην προσπάθειά του να διαφύγει ένας από τους αστυνομικούς έχασε την ισορροπία του και χτύπησε στο κεφάλι.

Λίγα λεπτά πριν τη μία τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το εσωτερικό του κτηρίου

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υποστηρίζει πως οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα. Αίσχος! Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση τονίζοντας ακόμη ότι: «Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο! Κάτω τα χέρια από την απεργία!».

Από της 12:00 είναι σε εξέλιξη και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κοραή. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε σήμερα στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!».

newsit.gr