ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Θέλετε τα σπίτια μας; Μολών Λαβέ!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Να, λοιπόν που το ζήσαμε κι αυτό! Ο Ταγίπ Ερντογάν απέναντι από την Ακρόπολη! Επάνω δεν …τόλμησε ν΄ ανεβεί!  Θέλει γνήσια …δημοκρατία ο Βράχος!  Είναι ώρα τώρα να κάνουμε πειράματα με τα ρίχτερ να χορεύουν στο Αιγαίο, σκέφτηκε;

Ας είναι, ο Ξένιος Δίας, πάντως, δεν άλλαξε τα χούγια του! Τον φιλοξένησε και με τον καλύτερο τρόπο. Και στο κλεινόν Άστυ και βόρεια. Εκεί που «θυμήθηκε» ότι κερδίζουν μόνον 2000 ευρώ το μήνα οι Μουσουλμάνοι! Τότε, που βρίσκουν τα λεφτά και αγοράζουν ό,τι πωλείται;

Που λέτε, κόπιασε ο Ερντογάν εφέντης και άρχισε τις τσιριμόνιες… Να επικαιροποιήσουμε –λέει- τη Συνθήκη της Λωζάνης… Γιατί καλέ, χάλασε ο μπακλαβάς ή ξίνισε ο τραχανάς; Δεν λέω, τα έχει τα προβληματάκια της η Συνθήκη, αλλά χάρη σ΄ αυτά «κουνιέσαι» Ταγίπ στο Αιγαίο! Αν δεν τα ‘χε, θα σας έτρωγε η χέρσα γη της …Μογγολίας!

Θέλει, λέει, τους 8 που το σκάσανε απ΄ τον παράδεισό του!  Άστους καλέ να «τσιγαριστούν» εδώ, όπως τσιγαριζόμαστε και μεις! Πολύ πολύ να τους δώσουν κανένα παράπηγμα στην …Μάνδρα! Εκεί να δεις προσφυγιά… Μέσα στο ίδια τους τα σπίτια! Αλήθεια, τι έγινε παιδιά; Τους ξεχάσαμε τους δυστυχείς   ; Ή περιμένουμε την επόμενη βροχή να τα …φτιάξουμε όλα μια και καλή;

Σκέψου τώρα φίλε μου, να μας βρει το δεύτερο μισό του 2018, που θα έχουμε …βγεί –όχι απ τα ρούχα μας, απ τα μνημόνια, λέμε τώρα, και θα χάσκουν τα γκρεμισμένα και τα λασπωμένα της Μάνδρας να μας χαλάνε τη φιέστα!

Αλέξη, πάρε τα μέτρα σου! Μπορεί το Greece comeback, αλλά το Μάνδρα πάει πίσω! Και είναι ντροπή! Εντελώς, όμως…

Πληγώθηκα που δεν είδαμε την αυτοκρατορική σύζυγο να σεργιανάει στους δρόμους… Κρίμα. Αν λογαριάσεις ότι κάθε 65 χρόνια μας κάνουν την …τιμή να μας επισκέπτονται, πάει θα εγκαταλείψουμε τον μάταιο τούτο κόσμο δίχως να την αντικρύσουμε… Θα πείτε τώρα γιατί κάνουν 65 χρόνια μέχρι να μας ξανάρθουν;  Φαίνεται τόσο τους παίρνει να συνέλθουν από το σοκ!

‘Ολοι τούς την έπεσαν. Γερμανοί, Αμερικανοί μέχρι και ο …Τσίπρας! Ακους να πει ότι εκείνος κατάλαβε πως ο Ερντογάν δεν θέλει, λέει, επικαιροποίηση, αλλά εφαρμογή της Λωζάνης! Κάτι τέτοια λέει και στη Βουλή προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού της Κουμουνδούρου!

Καλέ, είπε για την Αγια Σοφια και πλάκωσαν και οι γύφτοι! Ήθελαν, λέει, να προσευχηθούν! Κύριε Ελέησον! Τι να πεις! Ας ευχαριστούνε που είμαστε κατά των φυλετικών διακρίσεων! Και κατά των γκρίζων λύκων είμαστε, αλλά σάματις χωνεύουμε και τους κανελί; Την ίδια ζημιά κάνουν όλοι!

Λοιπόν, σας το λέω και το υπογράφω (σας «δουλεύω», αν καταλάβατε, γιατί έτσι κι αλλιώς εγώ υπογράφω όλα μου τα γραπτά).  Μπορεί να μην αποστομώσαμε τον Ερντογάν,  τους δανειστές μας, όμως, τους κατατροπώσαμε! Τους είπαμε, θέλετε τα σπίτια μας; Μολών Λαβέ! (Ελπίζω να ξέρετε πως  σωστά μεταφράζεται…)

Άντε πείτε το και στον Αλέξη. Μια, δυό, τρεις θα το μάθει που θα πάει… Και, που ξέρεις, μπορεί και να του ξεφύγει να το πει… Τι στο καλό, μόνο στους Έλληνες ήξερε να το λέει;