ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Τόσες χάρες και χαρές μας έκανες, Αλέξη, και ‘μεις;

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Τι καημός κι αυτός!  Να έχεις απέναντί σου έναν δημοσιογράφο της κρατικής ΕΡΤ και να νομίζεις ότι σου συμπεριφέρεται σαν ένας ρεπόρτερ ιδιωτικού καναλιού! Δηλαδή, τι ήθελε να πει ο ποιητής; Πως πρέπει να συμπεριφέρεται ο δημοσιογράφος της «κρατικής» και πως της «ιδιωτικής»; Ο δεύτερος όπως ο πρώτος ή ο πρώτος όπως ο δεύτερος;  Γιατί δεν ανεχόμαστε και οι πρώτοι και οι δεύτεροι να είναι απλώς δημοσιογράφοι;

Και να ‘χεις και παράπονα βουνό να βγάλεις από το “γυαλί”!  Να σε πνίγει το δίκιο σου που ο κόσμος δεν σε καταλαβαίνει, που είναι αχάριστος και που θέλει τι; Να σε δει να φεύγεις μια ώρα αρχύτερα; Μας σώζει η μια μόνο ώρα; 

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, ακόμη και για πρωθυπουργούς! Δύσκολοι και αχάριστοι! Και να πεις, Αλέξη, ότι δεν έκανες όσα τους υποσχέθηκες! Και πολλά περισσότερα!..

Μήπως τους είχες πει ότι θα δεσμεύσεις «εις χείρας τρίτων» τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια; ‘Όχι! Τους το έκανες, όμως!

Σάματις τους είχες πει για το 50+1 όσον αφορά την (μη, πλέον) κήρυξη  απεργιών; Όχι!  Κι αυτό όμως τους το ‘κανες!

Μήγαρις τους είχες υποσχεθεί ότι θα κόψεις το ΕΚΑΣ; Όχι!  Τους το έκοψες, κι αυτό!

Μήπως τους είχες τάξει ότι θα μειώσεις το αφορολόγητο στο μισό! Όχι!  Κι, όμως, το πέτυχες!

Άσε δε που οσονούπω θα βιώσουμε και την ευτυχία του μείον 18% στις συντάξεις; Τους το είχες πει; Μπα! Στη διαδρομή προέκυψε και το έκανες και αυτό!

Γι αυτό σου λέω Αλέξη, αχάριστος λαός εμείς οι Έλληνες! Μια μέρα σε σταυρώνουν στην κάλπη και 364 στο …ξύλο! Πώς λοιπόν, να μην απορείς που έχεις κατηγορηθεί «για πάρα πολλά»; Εγώ σε καταλαβαίνω. Και όπως το είπες: Έχεις δεχθεί κριτική περισσότερο από όποιον άλλον πρωθυπουργό. Γιατί άραγε;

Μήπως γιατί τάχατες υποσχέθηκες περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον πρωθυπουργό; ή μήπως γιατί τήρησες  λιγότερα από οποιονδήποτε άλλον πρωθυπουργό; Μπα, ό,τι είπες, το έκανες! Είπες, με ένα νόμο καταργώ τα Μνημόνια. Τα κατάργησες!

Είπες, σε μία μέρα τελειώνω τον ΕΝΦΙΑ, τον τέλειωσες!

Είπες δεν εκποιώ δημόσια περιουσία, δεν την ξεπούλησες, απλώς την …πούλησες!

Είπες, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, αυτό κι αν το τήρησες! Αφού τους κατάργησες και  στέλνεις πλέον τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικά!

Είπες, και τι δεν είπες, δηλαδή, πού να τα απορρυθμίσω όλα, όλα όσα έκανες.  Έκανες από την ανάποδη, αλλά αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια!

Ναι, ξέρω, τ΄ άκουσα: Αυταπάτες προεκλογικές!

Ο Βούτσης το είπε καθαρά στη Βουλή: Οι δανειστές έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά και στηρίζουν εμάς! Γιατί, άραγε;

Μήπως επειδή  έλεγες: «αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει μνημόνια» και ψήφισε το  επαχθέστερο,  με τα “πρόβατα στο μαντρί”;  Που να βγούν! Προοδευτική κυβέρνηση, σου λέει…

Σε καταλαβαίνω, λοιπόν, να έχεις παράπονα από δημοσιογράφους και από πολίτες. Αχάριστοι και οι μεν και οι δε…

Τόσες χάρες και χαρές μας έκανες, Αλέξη, και ‘μεις;