Συνελήφθη η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου για τη δολοφονική επίθεση

Ηράκλειο.- Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ψυχίατρου που δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση στο κέντρο του Ηρακλείου.

Το απόγευμα της Παρασκευής , προσήχθη η πρώην σύζυγός του, καθώς ο ίδιος την κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον του. Μετά από πολύωρη κατάθεση, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή της.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τον δραστών που φέρεται να πυροβόλησαν τον ψυχίατρο.

Υπενθυμίζεται ότι 50χρονος το απόγευμα της Πέμπτης δέχθηκε πυροβολισμούς ενώ πήγαινε στο τζιπ του, όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του και μπήκε στο όχημά του. Ο ένας εκ των δραστών εκείνη τη στιγμή πήγε από τη δεξιά πλευρά του τζιπ και με λοστό έσπασε το τζάμι, με αποτέλεσμα τα θραύσματα να τραυματίσουν τον γιατρό στο πρόσωπο.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ψυχιάτρου, Δημήτρη Στριμπάγκου μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε

Ο κ. Στριμπάγκος περιγράφει καρέ – καρέ όλα όσα έζησε από την ώρα που έφυγε από το ιατρείο του μέχρι την στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο.

«Δούλευα στο ιατρείο μου χθες το βράδυ και, όπως κάθε μέρα, τελείωσα τη δουλειά στις 8. Χαιρέτησα τη γραμματέα μου, κατέβηκα και πήρα το αυτοκίνητό μου που ήταν κάτω από το ιατρείο. Κινήθηκα 50 μέτρα προς τη θάλασσα για να κάνω αναστροφή σ’ ένα υπαίθριο πάρκινγκ προκειμένου να γυρίσω στο ρεύμα ανόδου και να πάω προς το σπίτι μου. Καθώς έβγαινα από το πάρκινγκ και η προσοχή μου ήταν στραμμένη προς το δρόμο δέχθηκα πυροβολισμούς. Είδα τις λάμψεις και άκουσα τα θραύσματα από τα τζάμια. Είδα τον εαυτό μου γεμάτο με αίματα ενώ δεν έβλεπα από το ένα μάτι εξαιτίας των θραυσμάτων και θεώρησα ότι με είχαν χτυπήσει στο κεφάλι. Νόμιζα ότι πέθαινα. Πάτησα γκάζι, έπεσα πάνω στο τιμόνι και κινήθηκα προς το φαρμακείο του κ. Παρασύρη. Δέχθηκα τις πρώτες βοήθειες, ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο που με μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ», επεσήμανε ο κ. Στριμπάγκος.