Εσπασαν την πολιορκία των τζιχαντιστών κοντά στη Δαμασκό

Συρία.- Ο στρατός της Συρίας έσπασε την πολιορκία βάσης που είχαν περικυκλώσει τζιχαντιστές και αντάρτες σε προάστιο ανατολικά της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια και ανέφερε Μη Κυβερνητική Οργάνωση.
Την περασμένη Κυριακή αντάρτες που ανήκαν κυρίως στην ισλαμιστική οργάνωση Αχραρ αλ Σαμ κατέλαβαν τμήμα της βάσης της Διοίκησης Τεθωρακισμένων στην πόλη Χαράστα, στην Ανατολική Γούτα.

Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξαπέλυσαν έφοδο για να σπάσουν την πολιορκία και να απελευθερώσουν περίπου 200 σύρους στρατιωτικούς που είχαν παγιδευτεί σε τμήμα της βάσης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα κατάφεραν να διαπεράσουν τις γραμμές των ανταρτών και να μπουν στη βάση.

Οι αντάρτες είχαν κάνει έφοδο στη βάση τον Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να εκτονώσουν την πίεση σε άλλες περιοχές στην Ανατολική Γούτα, η οποία πολιορκείται από τις δυνάμεις του συριακού στρατού από το 2013.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr