Στο Προεδρικό ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό να «τρέχουν» και το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή (21.01.2018) στη Θεσσαλονίκη να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα, η Εκκλησία φαίνεται πως γίνεται «παράγοντας κλειδί» των εξελίξεων. Και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έγινε δεκτή η ανακοίνωση πως στις 18:00 το απόγευμα θα βρεθεί στο προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έρχεται λίγες ώρες μετά από ένα άλλο αιφνιδιαστικό ραντεβού: εκείνο του κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ήταν βράδυ της Πέμπτης όταν ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, έφυγε για την Αρχιεπισκοπή προκειμένου να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο.

Κι έφυγε χαμογελαστός έχοντας «κερδίσει» την δήλωση του Αρχιεπισκόπου πως δεν χρειάζονται… συλλαλητήρια!

{Σημείωση Panhellenic Post: Ο κ. Τσίπρας -ακολουθώντας ένα ιδιότυπο “τελετουργικό”, δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, ούτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προτίμησε να πάει στην Αρχιεπικοπή και να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.  Έτσι, μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου (όπου ο Πρωθυπουργός φαίνεται να μετέπεισε τον Αρχιεπίσκοπο τουλάχιστον ως προς το θέμα του συλλαλητηρίου της Κυριακής) από την Νέα Δημοκρατία έλεγαν ότι πλέον ο κ. Τσίπρας μόνον από το βήμα της Βουλής θα ενημερώσει επί του θέματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκλείοντας έτσι “μεταχρονολογημένη” κατ΄ιδίαν συνάντηση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Μαρία Σπυράκη}.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον Πρόεδρο

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Η συνάντηση θα γίνει στις 18:00.

Αν και το θέμα της συνάντησης δεν έχει γίνει γνωστό, η χρονική στιγμή που αυτή γίνεται, οδηγεί στην εκτίμηση πως ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν να είναι το Σκοπιανό και οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Η Εκκλησία έχει πάρει θέση και έχει δηλώσει την αντίθεσή της με το ενδεχόμενο της χρήσης του όρου «Μακεδονία».

πηγή: newsit.gr