Μίκης Θεοδωράκης: Πώς να δεχτούν πως ένας παλιός κομμουνιστής είναι τόσο πατριώτης;

Αθήνα.- Ο Μίκης Θεοδωράκης, τοποθετήθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις για την παρουσία του στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία.

«Πώς να δεχτούν αυτοί πως ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ ήμασταν υπερπατριώτες», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ο κ Θεοδωράκης επεσήμανε ότι έχει στενή σχέση με την πλατεία Συντάγματος, όπου διαδήλωσε για πρώτη φορά το 1943.

Για την πρόσφατη επίθεση στην οικία του, είπε: «Κι άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν, τους είπα “ανοίγω το παράθυρο για ευκολία”, παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. “Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε”. Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν».

Σχετικά με την παρουσία στελεχών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο, είπε πως «η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300 άτομα. Όταν είναι ένα εκατομμύριο ο κόσμος τι σημασία έχει;».

Κατηγόρησε επίσης τη Χρυσή Αυγή ότι «αγαπούν την πατρίδα αλλά με έναν τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα, και όλοι οι άλλοι είναι. Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».

Πηγή: skai.gr