Ειρωνικά σχόλια της Αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό

Αθήνα.- Βρίθουν ειρωνείας τα σχόλια της Αντιπολίτευσης για τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης, εστιάζοντας στην τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας στο πλευρό του Π.Καμμένου. Για ανθρώπους που έρχονται από το προχθές μιλά η ΝΔ, ευχαριστώντας τον Αλέξη Τσίπρα που με τις επιλογές του «διασκεδάζει του πολίτες», ενώ «για εικόνα αποδρομής της κυβέρνησης» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Δηκτικά σχόλια και από τα άλλα κόμματα με το ΚΚΕ να τονίζει ότι και μετά τον εξ’ ανάγκης ανασχηματισμό η κυβέρνηση θα συνεχίσει πιο εντατικά την πολιτική της εις βάρος του λαού.

ΝΔ: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη η τοποθέτηση Κουβέλη

Με σκωπτικό ύφος σχολιάζει τον ανασχηματισμό, τον οποίο θεωρεί τον τελευταίο της πρωθυπουργικής θητείας του Αλέξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατίαμε ανακοίνωσή της στην οποία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Φώτη Κουβέλη.

Στην δήλωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αναφέρει: «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μη τι άλλο o κ. Τσιπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

ΠΑΣΟΚ: Εικόνα αποδρομής

Δηκτικά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τον ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Αμυνας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη».

ΚΚΕ: Εντατικοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

«Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματισμό» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό.

«Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ. Κουβέλη αναπληρωτή του κ. Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε το Ποτάμι τον ανασχηματισμό και τη συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη.

Ανασχηματισμός αδιεξόδου, χωρίς προοπτική για τη χώρα. Πιθανότατα και ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν από τις επικείμενες εκλογές, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

«Παρωδία» χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, που -όπως λέει ο γραμματέας της ΛΑΕ– «το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δεν έχει κανένα μέλλον και πνέει τα λοίσθια».

«Κανένας ανασχηματισμός δεν θα μπορούσε να δώσει φιλί ζωής σε μια καταρρέουσα μνημονιακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει ταυτόχρονα ως ταυτοτικά της στοιχεία το ψέμα, την αναξιοπιστία και την ακραία υποτελή και εθελόδουλη στάση του Τσίπρα. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δώσει ανάσα στην κυβέρνηση ο ανασχηματισμός-παρωδία που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας και ο οποίος το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει κανένα μέλλον και πνέει τα λοίσθια» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ εκτιμά ότι οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης θα έχουν μόνο λίγους μήνες παραμονής και θητείας, καθώς «σύντομα μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή κυοφορείται μέσα από τις ζυμώσεις της κοινωνίας στην ελληνική πολιτική ζωή» και καταλήγει: «Όλο το παρακμασμένο και πολιτικά διεφθαρμένο μνημονιακό σύστημα της χώρας χρειάζεται πέταγμα στον κάλαθο των πολιτικών απορριμμάτων. Και αυτό δεν πρόκειται να αργήσει να γίνει από τους πολίτες, όσο και αν η κοινωνία μοιάζει προσωρινά βυθισμένη στον καναπέ της».

in.gr