Βούτσης: Παμμακεδονικές οργανώσεις μας απειλούν με θάνατο ή ισόβια

Αθήνα.- Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προέβη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Κάποιοι έχουν ξεφύγει» είπε ο κ. Βούτσης, από το βήμα της Βουλής και κατήγγειλε ότι κάποιες από τις παμμακεδονικές οργανώσεις έστειλαν στους βουλευτές κείμενο με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας των Σκοπίων.

 «Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια τις αναθεωρητικές ιστορικές σχολές που οδηγούν ανενδοίαστα στην εξύμνηση των ναζί. Κάποιοι έχουν ξεφύγει και εδώ γιατί μοιράστηκαν σήμερα στους Έλληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων της οικουμένης, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια εάν αποτολμήσει κανείς να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης εάν και όποτε έρθει στη Βουλή για σύνθετη ονομασία.
Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από εδώ για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι μας συμβαίνει γύρω γύρω. Όλα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα», είπε ο κ. Βούτσης.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη εξώδικος επιστολή  ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων,  και όχι γενικά σε “εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων της οικουμένης”, όπως είπε ο κ. Βούτσης θέλοντας προφανώς  να αντισταθμίσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από το επιτυχές συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης, όπου κοντά 8.000 ελληνοαμερικανοί βροντοφώναξαν μπροστά από τον ΟΗΕ ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Τι λένε οι αποστολείς

Πάντως με ανακοίνωσή της  η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

επισημαίνει τα ακόλουθα:

<<Οι εξώδικες δηλώσεις που απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδόνων στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουν τις θέσεις του Ελληνικού λαού όπως αυτές διατρανώθηκαν με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1992 όσο και το 2018, καθώς και με τα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας. Το περιεχόμενο των εξωδίκων αποτελεί συνέχεια της επιστολής των 373 ακαδημαϊκών (Ιστορικών και Αρχαιολόγων κ.α.) προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ το 2009, με σκοπό την άρση της αναγνώρισης της συνταγματικής ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, και αφορά στην συμπεριφορά των κυβερνώντων που συνιστά αδικήματα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα από τον ποινικό κώδικα και από τα Ελληνικά δικαστήρια. Δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουμε με πολιτικά κόμματα και οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσής μας με αυτά γίνεται με σκοπό να αποδυναμώσει την πανίσχυρη λαϊκή βούληση για διαφύλαξη των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού. Ως γηγενείς Μακεδόνες ζητούμε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σεβαστούν τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και να μη δώσουν δικαίωμα για επιβουλή της Ιστορίας, της Πολιτιστικής κληρονομιάς και της εδαφικής ακεραιότητας της Μακεδονίας>>.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξώδικο επιδόθηκε στους Βουλευτές  με δικαστικό επιμελητή στους 300 της Βουλής στις 13 Μαρτίου. Στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων είχε αποστείλει ανάλογου περιεχομένου εξώδικο, στο οποίο απειλούσε και πάλι με την ποινή του θανάτου.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Βούτσης είναι γιατί μόνον μετά το συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης “θυμήθηκε” το επίμαχο εξώδικο και πομπωδώς το ανακοίνωσε από τα έδρανα της Βουλής με τη φράση “κάποιοι έχουν ξεφύγει…”;

Ομογενειακοί παράγοντες με τους οποίους μίλησε η Panhellenic post υποστήριζαν ότι “οι κυβερνώντες τρόμαξαν με την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη και θέλησαν να διαβάλουν τους ομογενείς”.

Η Εξώδικος